Anul 2022 în branduri românești descoperite și redescoperite

Anul 2022 în branduri românești descoperite și redescoperite

După ce ne-am gândit să scriem despre anul care a trecut, apoi despre tendințele (nu, nu numai în modă) ale anului ce va începe curând, am decis totuși să scriem despre ceea ce considerăm cu toții că e special: creativitatea. Creativitatea aceea care te surprinde, care face bine și care, împreună cu munca, duce la crearea unui brand.

Așa că am decis să scriem despre branduri românești, nu că nu am fi făcut-o cu toatele de-a lungul timpului, dar pentru că merită mereu să arunci un ochi și o atenție specială către cei care încearcă să iasă din rând. Așa că fiecare dintre noi, cele din #acinceaputere, a scris despre brandurile pe care le-a (re)descoperit în 2022 și pe care le recomandă și în 2023. Nu, nu le vom afișa pe toate și nu, nu vom putea acoperi mulțimea de branduri românești minunate. Articolele vor fi profund subiective și de aceea cei ce nu se vor vedea aici, nu înseamnă că nu există sau că nu merită laude.

Personal, am descoperit anul acesta:

1.Șura Șușara 

Am scris aici un interviu cu Ina Solomon, cea care creează kaftanele care m-au sedus. Poate și pentru că nu am forme de manechin, poate pentru că am kilograme în plus, sau poate pentru că pur și simplu ador cum cade acest katfan pe mine, dat fiind faptul că tiparul lui este perfect.

Am îmbrăcat kaftanele Șura Șușara mult anul acesta și le voi îmbrăca în continuare.

În această vară cu un katfan de mătase la o petrecere pe malul mării
la Iași, la RCW
La lansarea K18 în București
la Cluj, în Câmpul cu Lavandă

2. Green Mirrors

Dacă vă aduceți aminte, pe această platformă, aici, ați citit articolele scrise de prietena mea, Diana Pop, în categoria pe care i-am creat-o special: #prieteniiverziaidianei.

Ea a descoperit pasiunea îngrijirii plantelor mai ales în timpul pandemiei. M-am așteptat ca, după ce ea a trecut, să treacă și pasiunea. Da’ de unde? A „înflorit” un brand, Green Mirrors, al cărui cont de Instagram este aici unde găsiți terarii speciale făcute cu mușchi, în cuburi sau cilindre de sticlă, dotate cu lumină de creștere, ce mai, o adevărată comoară!

3. Aparterre

Domnica Mărgescu mi-a povestit mai demult despre intenția sa de a crea un loc unde să adune frumosul în toate formele lui exclusive și a creat acest concept store, Aparterre, în care mă simt ca acasă. Branduri de nișă, vin bun și o terasă pe care îmi doresc să petrec mai mult timp în 2023. De altfel, în anul ce vine, intenția mea este să-mi rafinez și să filtrez mai fin decât până acum experiențele cu care îmi încarc timpul, de aceea mă voi afla sub semnul căutării frumosului în toate și în toți.

4. Maestoso design

Detalii aici, în interviul pe care mi l-a dat creatoarea acestui brand care mi-a atras atenția în primul rând prin simplitatea execuției și prin folosirea unor materiale sustenabile, cum ar fi pielea de cactus (despre nici nu știam că există). Îmbinarea liniilor elegante, simple, care duc la esența lucrurilor cu sustenabilitatea, ca valoare adăugată brandului, fac ca acesta să fie pe stilul meu pentru că avem în comun multe valori.

5. I-am redescoperit pe Irina Schrotter și Lucian Broscățean în 2022

La Iași, al Romanian Creative Week, am văzut prezentările de modă ale designerilor români și nume ca Lucian Broscățean sau Tudor Halațiu, Cristina Lazăr, Andreea Tincu mi-au rămas ca sinonime ale creativității și ale conceptului bine dus la capăt.

Și nu mă așteptam să-mi placă și mai mult Irina Schrotter decât mi-a plăcut mereu. Cu colecția ei de festival însă m-a dat gata și cu tot ce ce face, de altfel, întreținând spiritul creativ românesc prin acest festival al creației de la Iași.

Lucian Broscățean a luat anul 2022 pe sus și a adus pe scena modei românești o maturitate a formelor și ideilor care dezvăluie în falduri, buzunare și tăieturi tot ce este mai frumos în noi.

Și închei cu această imagine care spune tot, din prezentarea lui Lucian.

Cu alte cuvinte, vreau să zic- subtil, desigur- de parcă nu v-ați fi prins, că anul viitor va fi încă unul care se va depune pe vârsta mea și a tuturor… Și că există un singur sens al drumului pe care îl avem de parcurs: unic, demn, frumos și plin de umor.

Ceea ce vă doresc din inimă.

PS: Voi continua, mai mult decât am făcut-o până acum, să scriu despre brandurile românești. Creativitatea și manufactura sunt viitorul, deci, să privim spre viitor. La mulți ani!

#ACinceaPutere nu este un site, nu este un blog, este un grup de 5 voci, Cristina Stănciulescu, Ana Bîtu, Diana Cosmin, Mara Coman și Noemi Meilman care se reunesc editorial atunci când lumea e strânsă cu ușa de câte un subiect care devine fierbinte ca un cartof.

#ACinceaPutere este despre bun simț, cinste, caracter, cultura și demnitatea care, dacă (și atunci când) lipsesc, declanșează vocile acestei „platforme”editoriale.

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *