Parfumurile mele

Parfumurile mele

Pufurile de molecule ușoare aruncate în aer care se așează apoi discret pe pielea gâtului sau a încheieturii reprezintă, poate, imaginea care descrie cel mai bine feminitatea care se manifestă la capacitatea ei maximă.

Nu există nimic mai feminin, mai dulce și mai plăcut decât acele esențe lemnoase, florale și proaspete ale unui Chanel Paris-Riviera care colorează olfactiv atmosfera, aduncându-mi  aminte de mare și de lumina unei dimineți cu vedere la Mediterană, sau mirosurile de magnolie și crin combinate cu tonuri lemnoase și marine ale unui parfum Hermes, Un Jardin sur la Lagune…

Parfumul care m-a făcut să aflu mai multe despre mine și care mi-a alarmat toate simțurile și m-a întors în magazine a fost Oud Ispahan de la Dior pe care nu îl pot descrie mai bine decât însuși Francois Demachy, nasul Dior cu care am și avut plăcerea imensă de a vorbi pe îndelete și care spune că “Oud Ispahan deschide ușile unui palat oriental în care parfumurile te prind… moliciunea apei din flori care rămâne pe mâinile spălate. parfumul acestei atmosfere suave în care plutește mirosul de trandafir, tămâie și rășină. Un parfum catifelat și cărnos ca trandafirii Orientului. ”

Am simțit toate acestea învăluindu-mă pe rând atunci când folosesc Oud Ispahan. Pe care. De fapt, îl folosesc obsesiv și exclusiv de când s-a lansat.

Foarte rar și numai în zile foarte calde folosesc Terre D’Hermes, chiar dacă este al lui, dar esențele acelea minerale și masculine combinate cu bergamota obraznică și îndrăzneață mă revigorează uneori amintindu-mi de el și când nu e lângă mine… Este parfumul apusului de soare și al pâmântului înroșit de sub el. De aceea l-am alăturat garniturii puternice de parfumuri care mă completează perfect.

Mai sunt parfumuri, în fond colecția mea e mult mai mare și am ajuns la concluzia că îți alegi parfumul în funcție de multe… de zi și de momentele ei, de stare, de scopul pe care îl ai, sau de locul în care te afli sau știi că te vei afla.

Parfumul ți se mulează perfect atunci când ți-l faci a doua piele și când îi simți povestea de dincolo de esențe…

Lasă un comentariu:

Comments are closed.