Inteligența artificială a devenit aproape umană

Inteligența artificială a devenit aproape umană Foto Cristina Oltean

Ieri am fost la două evenimente care, deși diferite ca domenii și subiecte, au avut ceva în comun: puterea tehnologiei și incredibilele ei implicații, consecințe și atribute.

Unul a fost la Cronos Med, unde s-a lansat un ser, să-i spunem așa, de fapt un ser spray cu peptide biomimetice.

Sună ca de pe o altă planetă, de fapt, acest spray, în numai 3 secunde de dat pe față, înlocuiește, practic, toată geanta de cosmetice pe care o avem. În plus, rezolvă multe probleme: estomparea ridurilor fine, protejarea microbiomului pielii, reduce roșeața și mâncărimea acesteia în doar 30 de secunde. Deci procesul de îngrijire al feței a devenit, într-adevăr, o chestiune de secunde!

Dar nu numai asta a fost impresionat, pentru că este, să recunoaștem, să ai doar un spray în loc de 4 creme, e ceva!

Universkin, aceasta este compania care a lansat produsul de dermato-tehnologie, a investit într-o platformă de Inteligență Artificială care furnizează utilizatorului un formular pe baza căruia i se face acestuia o cremă personalizată, o cremă de față bună pentru el și numai pentru el, utilizatorul, sau… utilizatoarea.

Tot ce trebuie să facă este să încarce o fotografie cât mai sinceră a feței și, pe baza acesteia, și pe algoritmii sofisticați din spate, rezultă o formulă a cremei potrivite pentru tenul persoanei respective.

Am completat formularul, am trimis fotografia, am obținut crema, dar ceea ce m-a frapat este, că pe baza imaginii pe care am trimis-o, la întrebările ulterioare legate de pielea mea, algoritmul sugera răspunsurile care, culmea, în 90% din cazuri erau adevărate.

Peptide biomimetice… Sună ca și cum aș trăi în Star Trek sau într-o lume creată special pentru mine…

Al doilea eveniment la care am ajuns spre seară a fost lansarea unui telefon. Chinezesc, desigur.

Un telefon care părea ca  orice alt smart phone. Am asistat la prezentarea acestui produs, am aflat incii, culorile, perfomanțele, etc… Minunat, mi-am zis, are și niște prețuri de dumping foarte atrăgătoare. Telefonul este Honor, iar prețurile încep de la 1000 roni până la 5300.

Mi-a plăcut prezentarea, am mai văzut evenimente de marketing despre produse care fac ce nu fac altele, dar una dintre funcțiile acestui telefon m-a făcut să deschid ochii a mirare!

Dragii mei, a apărut telefonul la care poți avea discuții mai „tari”, fără să audă nimeni și ce spune interlocutorul!:)

Explicații: când vorbim la telefon, dacă ne aflăm într-un lift, de pildă, toți cei din acel spațiu aud fără probleme ce spune și interlocutorul nostru. Ei bine, acest telefon, printr-o funcție care se numește Just say to me pe care o accesezi în cazuri de genul „ ești cu alți oameni în lift” concentrează, care altminteri este emis în toate sensurile, doar și numai spre canalul tău auditiv. Adică tot sunetul este trimis spre urechea ta și numai acolo, astfel încât nimeni nu aude ce ți se spune.

Incredibil!

Mă întreb oare care sunt limitele, dacă ele există cu adevărat, în găsirea modalităților în care tehnologia poate ajuta sau se poate „lipi” fără putința de a mai fi desprinsă de viața noastră de zi cu zi, de minut cu minut, de secundă cu secundă, de nevoie cu nevoie?…

Și cred că aceste limite nu există, iar eu, mare iubitoare de gadgeturi, abia aștept să le văd forțate!

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *