Dr Harry Arampatzis, creatorul Universkin : "Femeile folosesc prea multe creme pentru prea puține rezultate"

Dr Harry Arampatzis, creatorul Universkin

De curând, doctorul în farmacologie, Harry Arampatzis, creatorul cremelor și serumurilor Universkin, a lansat aceste produse și în România. Ele se găsesc la clinica Cronos Med și se pot personaliza cu adevărat pentru problemele pe care tenul fiecăreia dintre noi le are. L-am întrebat despre creme și despre protecția UV pe care acestea le oferă.

Cum a început povestea Universkin?

Universkin s-a născut din credința că multe dintre obiceiurile din trecut erau mai sănătoase și mai eficiente. Normalitatea trecutului, când rochiile se faceau doar sur-mesure, când ncarea era mereu proaspătă, gătită pe loc, când sucurile puteau fi doar proaspat stoarse, iar medicul te vizita acasă și îți crea o rețetă personalizată, a devenit luxul de astăzi. Sunt omul inovației și al evoluției, dar cred că e important să nu lăsăm în urmă conceptele sănătoase care au funcționat atât de bine de-a lungul timpului. Vremurile în care farmacistul îți prepara leacul adaptat tuturor nevoilor tale nu au apus, doar că acum medicul dermatolog este cel care îți evaluează nevoile, îți prescrie și îți prepară formula perfect adaptată pielii tale și nevoilor ei din acel moment. Și, foarte important, este ca formula personalizată să fie preparată pe loc, e proaspătă, ca atunci când ai lua produsul direct din fabrică. Asta ne permite să nu folosim conservanți și, bineînțeles, e un motiv în plus pentru care serumurile noastre funcționează.

Există un ingredient minune?

Uite, aceasta e o întrebare la care o să te dezamăgesc prin răspuns. Nu avem praf de aur sau de diamante, nici extracte din cele mai exotice plante ale junglei indoneziene și nici măcar melci n-avem. De fapt, din ăștia avem uneori la cină și sunt absolut delicioși cu un pahar de vin roșu. N-avem un ingredient minune și nu e nevoie de un ingredient minune pentru ca produsele sa funcționeze. Dar e adevărat că, de multe ori, marketingul are nevoie de acel ingredient miraculos ca afacerea să funcționeze. Ingredientele sunt deja cunoscute, dar în forma și concentrațiile potrivite fac minuni. Nu o spun eu, ci studiile clinice unde rezultatele sunt vizibile în fotografiile pe care, de multe ori, pacientii înșiși le fac.

Am ajuns la concluzia că în zilele noastre, femeile folosesc prea multă cremă și prea puține tratamente. Ajung să acumuleze atât de multe produse standardizate pentru a acoperi toate nevoile pielii lor, dar, în final, rezultatele nu sunt deloc cele așteptate.

 

Câte produse există într-o gamă completă dedicată îngrijirii?

Minimalismul e credința în condițiile în care oferim soluții “doar” pentru toată lumea, iar o rutină de îngrijire completă are în viziunea noastră 4 pași: curăță, tratează, hidratează și protejează. Și, având în vedere acești 4 pași, am dezvoltat cele mai bune produse din aceste categorii pentru rezultate remarcabile. Curățăm tenul cu Nexutra O cu 65% ulei pur de mîsline. E un produs care funcționeaza foarte bine pentru toate tipurile de ten, inclusiv tenul gras sau acneic. Tratăm orice afecțiune a pielii cu serumul cu peptide biomimetice și Omega 3 care poate fi personalizat cu nu mai puțin de 19 ingrediente active de către medic. Hidratăm cu crema hidratantă de zi în 3 formule cu texturi diferite și protejam cu produsele UV la care anul acesta am adaugat crema cu Zinc, adaptată pielii sensibile a copiilor și pudra minerală cu 50 UV pe care femeile o adoră pentru că se aplică ușor chiar și peste machiaj. Să nu uit de Nexultra B, balsamul reparator, un fel de swiss knife al cremelor, bun pentru orice problemă a pielii, de la iritații pana la mușcături de insecte sau cicatrice, recomandat atât adulților cât și copiilor.

Dragostea înseamnă chimie, nu-i așa?

Care sunt cele mai acute probleme pe care Universkin le poate rezolva?

Tratăm orice, de la coșuri la riduri, și cosuri și riduri în același timp pentru ca o problemă a pielii nu vine niciodată singură. Tratăm cazuri de acnee severă, melasmă, rozacee, cuperoză, inflamații provocate de soare, îmbunătățind în același timp calitatea pielii. Asta înseamnă estomparea ridurilor, micșorarea porilor, o textură mai bună a tenului.

Lansarea la Cronos Med a produselor Universkin, acolo unde le și găsiți, de altfel. În imagine dr Harry Arampatzis și soția lui, Anca Lungu, împreună cu Andreea Berecleanu.

Cum se folosesc?

Se folosesc după o rutină personalizată, stabilită de medic. Primul pas este completarea unui chestionar online care poate fi accesat pe universkin.com. E un chestionar complex care îți face legatura cu cel mai apropiat medic specialist și care îl ajută pe doctor să pună diagnosticul corect.

Tratăm orice, de la coșuri la riduri, și cosuri și riduri în același timp pentru ca o problemă a pielii nu vine niciodată singură. Tratăm cazuri de acnee severă, melasmă, rozacee, cuperoză, inflamații provocate de soare, îmbunătățind în același timp calitatea pielii.

Cum se personalizează cremele? Exista creme în farmacii care sunt pentru diverse tipuri de ten, Universkin nuanțează foarte mult. De ce?

Așa e. Sunt multe oferte și soluții, atât în farmacii, cât și în alte medii, dar nu sunt de ajuns atâta vreme cât un produs încearcă acopere nevoile a cât mai multor oameni. În final se dovedesc a fi doar niște produse standard. Un exemplu: cum să tratezi acneea unei femei adulte care are pielea uscată, riduri și melasmă în același timp? Am ajuns la concluzia că în zilele noastre, femeile folosesc prea multă cremă și prea puține tratamente. Ajung să acumuleze atât de multe produse standardizate pentru a acoperi toate nevoile pielii lor, dar, în final, rezultatele nu sunt deloc cele așteptate. Gândește-te că, folosind cele 19 ingrediente active în concentrații diferite, medicii pot crea peste 800 de milioane de formule Universkin diferite și asta ne face într-adevăr unici. Cum se personalizează serumul? E un sistem brevetat de Universkin. În serumul de bază, un puternic antiinflamator ce conține peptide biomimetice si Omega 3, se introduc până la 3 ingrediente active, în diferite concentrații. Vorbim de capsule ce conțin molecula pură a acelor ingrediente. Medicul alege ingredintele, concentrația și mixează serumul pe loc, în fața pacientului.

Cum tea ajutat Anca?

Făcându-mă fericit și traducând interviul acesta pentru mine :))

De fapt, care este povestea voastră?

Ingredientele potrivite în concentrația corectă la momentul potrivit. Dragostea înseamnă chimie, nu-i așa?

Lasă un comentariu:

Comments are closed.