Merg la filmele de desene animate de când mă știu. Adică nu e numai „vina” lui Theo, sau nu numai datorită faptului că sunt mamă, ci … așa, de când mă știu mi-au plăcut (psihologul Gaspar Gyorgy ar zice că în interiorul meu este un foarte activ copil invizibil …sau așa cred eu că ar zice).
În orice caz, mă duc la desene, nu chiar la cele de 7+ ci la acelea… mai deștepte, mai subtile, sau mai amuzante decât media.
Așa că am fost la Incredibilii 2.
Bine, femeie serioasă, veți zice, cum să scriu despre așa ceva și poate că ați avea dreptate dacă nu m-ar fi făcut să râd în hohote întrebarea uluită a Incredibilului, Bob Parr, tatăl din familia de supereroi, care izbucnește, ajutându-l la teme pe băiatul lui de 10 ani: ”de ce ar schimba cineva matematica?”
Am râs. Trec și eu prin asta, pentru că și Theo îmi spune la cei 11 ani ai săi că nu așa a zis doamna și că rezolvarea problemei se face altfel, aducându-mă la o îndreptățită disperare.
Bine, știu, unii ar zice că sunt depășită, desi sincer, nu înțeleg cum aș fi…
Am demonstrat copilului și colegilor lui că mânuiesc cel puțin la fel de bine ca ei mobilul, tableta, computerul, că sunt și pe Snapchat, și pe Facebook, Instagram, am și igtv, fac și instastories, că sunt și pe Twitter, dar și pe Linkedin. Deci, în ce fel sunt depășită, aș întreba…
(Dar nu întreb, las misterul să plutească…)
Așa că atunci când l-am auzit pe ditamai super eroul întrebând ce e cu matematica din zilele noastre, m-am simțit stupid de complice cu acest personaj desenat.
Nici varianta asta din filmul cu numărul 2, în care tatăl stă acum cu copiii în timp ce mama, Fata Elastică (dar ce mama nu e așa când trebuie să muncească, crească copiii, să-i ducă la sport, dar și la stomatolog, la teatru, dar și la engleză?-și toate în același timp) lucrează salvând lumea, nu mi se pare străină.
Cunosc multe femei…elastice ca program și disponibiltate care susțin finaciar familiile în timp ce soții, supereroi, la rândul lor, cresc copiii.
Într-un final, mi-a plăcut acest foarte uman film de desene animate cu supereroi ca noi, cei de azi care trăim în viteză și care ne folosim de superputerile noastre zilnice pentru a ne crește bine copiii.
Căci, așa cum spune în film micuța creatoare de modă, Edna Mode (se pare inspirată de Edith Head, una dintre cele mai apreciate creatoare de costume, câștigătoarea a nu mai puțin de 8 premii Oscar), „făcută cum trebuie, creșterea copiilor este un act eroic. Făcută cum trebuie…”
Și primești pe email ultimele interviuri.
Prețuim și respectăm intimitatea ta. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.