Cum adică o plăcere vinovată? Cum poate să fie cinema-ul o plăcere vinovată?*

Cum adică o plăcere vinovată? Cum poate să fie cinema-ul o plăcere vinovată?*

Este. Cel puțin pentru mine. Nu știu alții ce fac, dar eu, când simt că mă strâng de cap mii de probleme, când stresul e gata să mă pună jos, dau o fugă la cinema. Și simt că e nevoie să mă explic:

Mai întâi e mirosul de popcorn. Nu e unul la fel, oricât de bun l-aș face acasă. Apoi un Pepsi mare la un litru (da, știu, știuuu!) răcoare în sală și un loc premium la VIP.

Nu, nu este ca acasă, e mai bine!

În primul rând, este vorba despre o stare: dacă se poate, merg singură, la ore mai puțin aglomerate, e drept că și programul îmi permite. Și stau cu popcornul în brațe, ronțăind fără să mă tem că deranjez și bând din Pepsiul ăla rece gheață.

Îmi închid telefonul și știu că urmează două ore ale mele, NUMAI ALE MELE! Mă pregătesc de aventură și devin ce vreau eu.

În fond, de asta a avut succes cinema-ul, nu? Cred că miliarde de oameni au simțit și simt ce spun eu aici. De când s-a întins o pânză albă pe un perete și imaginile ne-au furat în miezul lor, de când eroii au ridicat săbiile și au luptat cu monștrii, de când prințesele s-au abandonat în brațele iubirii, de când copiii au zburat cu bicicletele, Mary Poppins cu umbrela și Peter Pan cu puterea gândului bun și a amintirilor frumoase, oamenii au fost seduși de farmecul ecranului.

Azi, când întinzi mâna să prinzi scânteile focului ce arde pe ecran chiar lângă tine, când actorii îți intră în spațiul personal prin IMAX, sau 4DX și faci și tu parte din distribuție, din film, din poveste, vraja e de neoprit!

Așa am chiulit mereu, de când mă știu, de acasă: la cinema. Chiar și acum, dacă nu merg la film cu Theo sau în familie, mă surprind ajungând la cinema visând la floricele (cum le ziceam cândva boabelor albe de porumb expandat) și la sucuri foarte reci.

Când Theo era mic, mergeam la absolut toate filmele de animație, de altfel și înainte de a fi mamă tot la astea mă duceam, mai ales la cele de la Pixar. (Poate că nu mi-or fi ajuns acele 5 minute de „Mihaela” sau „Lolec și Bolec” din copilăria comunistă când credeam că atât trebuie să dureze un film de desene animate…)

În fine, am acasă Netflix, HBO Max, Disney+, Rakuten Tv, Prime Video, ș.c.l dar nimic nu seamănă, oricât de comodă ar fi canapeaua și oricât de tare filmul, cu experiența de cinema.

Nu cred că un film ca „Top Gun- Maverick” poate fi văzut acasă, pentru că nu ai cum să simți că trece un avion pe lângă tine la modul propriu și nu-ți sare paiul din pahar când Tom Cruise ți se uită direct în ochi.

Și nici „Thor- Iubire și Tunete”, sau „ Minions 2” nu au același efect ca atunci când ești la cinema, dovadă că mulți gândesc ca mine e că în continuare aceste filme fac săli pline și acum, la două luni de la lansare.

Suntem în luna august. O lună pe care o apreciez cum se cuvine, pentru că e luna tuturor reducerilor, vacanțelor, distracțiilor, festivalurilor. Dar și a ofertelor cum sunt și cele pe care le-am găsit aici, la Cinema City.

Ce e de văzut:

 „Bullet Train” („Trenul asasinilor”) cu Brad Pitt revenit pe ecrane într-o formă foarte bună, „Acolo unde cântă racii” sau „Nope” („Nu!”)- un film de groază la care cei ce iubesc genul vor spune „Da!”😊

Aș adăuga și „Ceaușescu pentru mine ești tu”, difuzat la Tiff anul acesta și „Iluziile pierdute” despre care am scris mai multe aici.

Ca pont, dacă vei merge să vizionezi filmele marțea, biletul este 15 lei la orice film 2D, iar la animații, în orice zi, adulții plătesc preț ca de copil.

În plus, în august vii la film și câștigi pe loc un premiu garantat: noi bilete de film, mult nachos cu sos de branza, popcorn clasic sau gourmet cu toffee caramel, dar și alte premii de cinema.

 

Ne vedem la film!

 

PS: Nu ratați vizionarea celor mai noi filme la VIP Cinema City unde vă veți simți „a very important person”, care au parte de cinema all inclusive. Și când spun „very important person” mă refer la tine, da, chiar la tine și la tine, și la tine. Nu trebuie să fiți actori sau cântăreți recunoscuți pentru a beneficia de tratament VIP la Cinema City. Depinde doar de voi. Alegând să fiți „very important”, puteți să vizionați filmul dintr-un fotoliu de piele complet computerizat, Lazy Boys, să stați în săli intime, să aveți cina gătită de un chef, filmul preferat, popcorn cald și nachos crocant fără limită cu plata unui singur bilet la film.

Descoperiți mai multe detalii despre formatul VIP aici

*Articol în parteneriat cu Cinema City

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *