Creativitatea românească în 8 branduri pe care le-am descoperit/remarcat/folosit în 2023

Creativitatea românească în 8 branduri pe care le-am descoperit/remarcat/folosit în 2023

În decembrie, de obicei, te cam uiți în spate să vezi ce ai realizat în anul care a trecut sau ce ai visat și, de ce nu, ce ai mai descoperit. Faci un fel de bilanț care uneori îți dă cu plus, alteori cu minus.

Între cele cu plus, eu le pun mereu mai ales pe cele legate de descoperiri frumoase și de întâlniri cu oameni luminoși. Și, ca și în decembrie trecut, am decis ca, împreună cu colegele mele din #acinceaputere, să facem o listă, fiecare cu ceea ce a considerat că merită menționat, de branduri românești pe care le-a descoperit anul acesta. Nu de alta, dar creativitatea ne iese prin toți porii, sper că sunteți de acord cu mine😊

Ce am descoperit/ folosit/ remarcat/ anul acesta

  • În primul rând, A46 Venue, locul în care filmăm de câteva ori pe an. Contul de Tik Tok al grupului nostru, #acinceaputere, este plin de fimările realizate în această superbă vilă din Aleea Alexandru 46. Un loc de poveste, o cafenea, un spațiu de evenimente cu curte și intrare somptuoasă. Casa a aparținut pictoriței și sculptoriței Militza Pătrașcu, una dintre elevele lui Constantin Brâncuși. Vila are un spațiu generos, potrivit pentru evenimente private, spectacole de improvizație, degustări de vin, cursuri sau pur și simplu, pentru o ieșire în oraș, la o cafea aromată și un croissant cald.

  • AmiAmalia. Da, știu, am tot scris despre acest brand pe social media, dar am interacționat cu el mai mult anul acesta prin locurile în care am umblat, de la Iași la Romanian Creative Week la Sibiu la FITS. Am în dulap câteva piese și recomand oricând și oriunde acest brand de slowfashion, concept cu care încep să rezonez din ce în ce mai mult.
Aici la evenimentul Jidvei, cu un top Amiamalia

Am descoperit anul acesta branduri din domeniul meu preferat, designul interior. Îmi plac mult obiectele de mobilier sau de decor care se nasc din pasiune, sau dintr-o viziune aparte a artistului. Contează mult ceea ce vezi dimineața, când te trezești, sau felul în care te simți în casa ta, contează estetica pe care ți-o cultivi zilnic, pentru că deschide ochi pe care nu știai că-i ai și simțuri despre care nici nu bănuiai că există.

  • Unul din aceste branduri este Conceptul MINA. Este vorba despre mobilier premium, din piatră, creat de Maria Romanescu, arhitect și designer de interior. Mi-a atras atenția pentru că piesele sale, realizate din piatră de cea mai bună calitate, au o mobilitate la care nu te-ai aștepta de la un mobilier greu, iar fațetele pietrei folosite sunt demonstrații ale asemănării dintre geneza pietrei și evoluția ființei de-a lungul vieții ei.

Fiecare bucată de piatră devine un material viu și autentic care-și spune povestea prin desenele magnifice ale naturii, prin goluri, fisuri, culori, invitându-ne la o cuceritoare experiență multisenzorială. I-am descoperit la Eshte, un alt brand care merită explorat. Două măsuțe de piatră mi-au atras privirile și de aici și menționarea lui ăn această listă.

  • Cuvinte aurite. Cu Ramona Barbu am fost colege în industria revistelor glossy pe vremea când ele contau mai mult ca social media și erau făcute cu toată pasiunea de care în stare o redacție întreagă. Dar, cum se întâmplă de obicei, nu te uiți prea mult la colegii tăi dincolo de birou și nu știi cine sunt ei, ce visuri au, ce talente…

Așa că am descoperit cu plăcere că ea este cea din spatele acestui brand care dă forme cuvintelor în toate declinările de materiale sârmoase😊

aici într-o colaborare cu Cup&Candle
  • Cu Drag &Drop am avut o chimie instantanee, așa că am fost chiar în locul în care se produce și am stat de vorbă cu Dragoș Săbărean și Mădălin Gheorghe din care a rezultat un interviu care mi-a plăcut mult. Să văd atâta pasiune în ochii acestor artiști a fost pentru mine o sursă de energie. Firește că am nu una, ci două piese de la ei, ba chiar trei sau patru, din care am oferit cadou la rândul meu, pentru că nu pot să nu împărtășesc bucuria atunci când o găsesc.

  • PoemBoem este un  nume care mi-a plăcut mereu. Sună a… poem boem😊. Dezvoltat de Ioana Enache, acest brand este despre a trăi frumos. Totul a plecat de la o casă veche, istorică, pe care a renovat-o și decorat-o, redându-i aspectul nobil. Ideea este că, în tot acest proces, a avut ocazia sa iasă din zona de business, din lumea job-urilor din multinaționale si s-a întors spre suflet prin creatie, texturi, lucruri realizate de ea și de echipa sa.Acest concept de „a trăi frumos” a fost completat de multe altele care nu sunt neapărat legate de spațiile PoemBoem, ci și de experiențe, de la design de obiecte până la deschiderea spațiului Jazzy by PoemBoem pentru acțiuni legate de frumos, de la lansări și workshop-uri, la proiecte fotografice și evenimente.

Primul lor proiect constă în realizarea unor inele speciale din argint și aur, pe care le-am remarcat imediat😊

Acesta este un model dedicat Reginei Maria, dar mai există și un altul, destinat prieteniei.

  • Anul acesta am mers des la Andreea F. Să vă spun sincer, nu prea am încredere în patiseriile artizanale, nu știu ce ingrediente folosesc și nu risc. Dar de când Andreea F. s-a deschis aproape de casa mea și am trecut de zeci de ori pe lângă vitrina ei, am decis să-i dau o șansă. Nu m-a dezamăgit o dată, de două ori, de nouă ori, așa că da, la Andreea F. se găsesc cele mai bune cremșnituri, unele dintre cele mai bune croissante din București, cea mai bună tartă cu brânză și multe altele din categoria „cea mai bună”.

  • Cu ocazia Elle Style Awards și a dresscodului de anul acesta, minimalism, am descoperit absolut întâmplător un brand de unde mi-am și luat rochia cu care am fost a eveniment: Dalb. Să vă spun de ce. M-am săturat de texturile ieftine pe care le găsesc din ce în ce mai des în ultima perioadă, așa că am apreciat mai întâi materialul din care era făcută rochia: plin, dens, frumos colorat într-un albastru virat în negru. Apoi am apreciat că rochia era căptușită de sus până jos, mângâindu-mi pielea și lăsându-mi o senzație de confort deplin și, nu în ultimul rând, tiparul, tăietura și execuția. Într-un cuvânt, bravo!

#ACinceaPutere nu este un site, nu este un blog, este un grup de 5 voci, Cristina Stănciulescu, Ana Bîtu, Diana Cosmin, Mara Coman și Noemi Meilman care se reunesc editorial atunci când lumea e strânsă cu ușa de câte un subiect care devine fierbinte ca un cartof.

#ACinceaPutere este despre bun simț, cinste, caracter, cultura și demnitatea care, dacă (și atunci când) lipsesc, declanșează vocile acestei „platforme”editoriale.

Suntem cinci femei care vorbesc despre subiecte care contează și care vă interesează.

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *