Raluca Aprodu : "Sunt momente în viață în care ne disprețuim pentru felul în care am gestionat anumite experiențe"

Raluca Aprodu Foto Sabina Costinel, Styling Ruxandra Marin, Make-up Raluca Crăciun

HBO Max anunță o premieră, un serial românesc regizat de Iulia Rugină și Octav Gheorghe al cărui prim episod a fost prezentat la TIFF.

Din distribuție fac parte Raluca Aprodu (Ruxx- personaj principal), Mădălina Craiu, Alina Chivulescu, Șerban Pavlu, Bogdan Dumitrache, Alec Secăreanu.

Am avut ocazia să văd primele episoade și pot spune că va fi un succes. estre un film proaspăt, la standarde de streaming așa cum trebuie, are decoruri faine, costume frumoase, e modern, e tânăr, e viu.

RUXX este o dramă modernă despre relații și tânăra generație din România, care trăiește într-o țară prinsă între trecut și viitor. Rux (Raluca Aprodu), personajul central al serialului, jonglează între cariera solicitantă – lucrând pentru un mare dezvoltator imobiliar din București – și celelalte priorități ale vieții ei: relația la distanță și plecarea iminentă în SUA, susținerea financiară a familiei, precum și relația dificilă pe care are cu sora ei Cristina (Mădălina Craiu).

E nevoită să facă față tuturor problemelor, în contextul în care e atrasă în cel mai mare proiect al șefului ei (Șerban Pavlu): campania electorală a soției sale (Alina Chivulescu) pentru primăria Bucureștiului, iar izbucnirile emoționale ale fiicei înstrăinate (Ioana Bugarin) ale acestuia nu sunt nici ele de ignorat.

Serialul abordează cele mai întâlnite provocări de către femeile din România- de la relații toxice la misoginism, de la barierele și inegalitățile societății la autosabotaj – și subliniază importanța empatiei, perseverenței și a curajului de a fi tu însuți.

Creatorul serialului este Vera Ion care a scris ceva ce va intra, pot spune asta relaxat, în categoria binging.


Raluca Aprodu, este pentru prima dată când un serial românesc are ca personaj principal o femeie, din câte știu eu, desigur… Este deja o performanță a filmului, înainte de toate. Te simți foarte bine în rol, se vede cu ochiul liber. Îți place Ruxandra?

Îmi place de Rux la fel de mult cum îmi place și de mine:). În sensul că nu sunt mulțumită mereu de alegerile pe care le face sau de felul în care decide uneori să răspundă unor provocări, dar încerc să o înțeleg și să-i fiu alături. Așa cum încerc să fac și cu mine. Nimeni nu-i perfect. Și sunt momente în viață în care ajungem chiar să ne disprețuim pentru felul în care am gestionat anumite experiențe. Dar ce putem să facem e să învățăm din ele și la finalul lor să fim oameni mai „înțelepți” care pot să-și trăiască viața mai aproape de dorințele sufletului lor.

Cum te-ai pregătit pentru acest rol?

Așa cum mă pregătesc pt orice alt rol, fie el din teatru sau din film. Repetiții, discuții cu regizorul, cu ceilalți actori. Citesc și recitesc scenariul de mai multe ori. Învăț textul.


Cred că va fi un success… Nu știu dacă ai același sentiment. Spuneai cândva că succesul este un balon de săpun în România… Mai crezi asta?

Da. Acum depinde cum înțelege fiecare succesul…

Ruxandra este o fată care se lasă pe sine pe locul 2 pentru că primul loc este ocupat mereu de altcineva: tată, șef, soră, job… Ești genul acesta? Te-ai abandonat pe tine pentru a le fi bine celor din jurul tău?

De foarte multe ori am făcut asta și încă o mai fac. Bine, din ce în ce mai rar:). Dar am înțeles cu timpul că de multe ori oamenii fac lucrul ăsta ca să amâne momentul în care să înceapă  să „lucreze” și la ei. Pentru că atunci când ești ocupat să „rezolvi” problemele altora poți să amâni la nesfârșit „întâlnirea cu tine”. Asta nu înseamnă că intenția de a ajuta nu e sinceră. Este. Dar dacă faci asta constant în detrimentul tău, înseamnă altceva. Și e bine să te oprești.


Când ai filmat pentru acest serial? Pandemia nu a împiedicat procesul?

Am filmat aproape 6 luni. Evident ca pandemia a încercat constant să împiedice procesul. Dar cred sincer că proiectul ăsta a avut un înger păzitor pentru că am reușit să filmăm tot fără nici un fel de întrerupere. Programul a rămas așa cum a fost stabilit la început. Ceea ce a fost o surpriză mai mult decât plăcută pt toată lumea. Evident, condițiile de lucru au fost mai dificile din cauza măștilor, testelor, restricțiilor etc
Dar se pare că am învins:).
 

Ai o frumusețe aparte, un desen al chipului care atrage atenția oricui…. Cu cine semeni? De la cine ai moștenit aspectul fizic?

De la MAMA! Sunt identică  cu mama mea. Deși eu o consider pe ea mult mai frumoasă decât mine.

De la cine ai moștenit talentul pe care îl ai?

La ce talent te referi?:)… nu știu să-ți răspund la întrebarea asta. Cred că talentul e un cumul de calități pe care e bine să înveți să le folosești în avantajul tău în meseria pe care ți-ai ales-o.

Simți că destinul tău a fost actoria?
Cred că destinul meu este să pot să-mi exprim creativitatea acolo unde simt că e nevoie de ea. În toate formele ei. Momentan actoria este felul în care se întâmplă asta.
Ce anume te-a ajutat mai mult în acest serial? Regia, scenariul?

La un proiect de asemenea amploare nu există un singur lucru care te ajută. Totul mi-a fost alături atunci când am avut nevoie. De la Ioana Șomănescu (asistent de costume) care mi-a și devenit prietenă după acest proiect, până la o glumă bună pe care o zicea Șerban Pavlu la momentul potrivit. Am avut noroc de niște oameni foarte compatibili cu mine.

Ce se întâmplă cu un om care nu se ocupă de sine și care rezolvă mereu problemele altora, așa cum este Ruxandra?

La finalul zilei te simți foarte singur, pentru că abandonarea asta constantă de sine creeaza un gol intern foarte greu de dus. Și când se întâmplă asta, viața ajunge să fie mai mult „supraviețuită” decât trăită. Și e păcat. Pentru că una singură avem!

 

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *