Mircea Cioponea și Petru Coca : "O geantă spune ceva despre stilul tău, despre nevoile și povestea ta"

Mircea Cioponea și Petru Coca

Petru&Claymoor creează, exclusiv prin cusături manuale și manufactură, pantofi bărbătești bespoke, marochinărie fină și mică și acum genți de damă și bărbătești care arată (și care sunt) premium cu adevărat, realizate cu o migală incredibilă de meșteșugari români sub îndrumarea unui meșter colaborator al brandului Hermes.


De ce v-ați orientat spre producerea de genți? Piața este suprasaturată de aceste produse…

P&C: Da, este, dar este saturată de nivelele de bază și mediu. Clienții care veneau la noi pentru pantofi, voiau și o geantă sau diverse accesorii care să fie la fel de bine executate. Și-au dorit produse personalizate, atât pentru ei, cât și pentru doamnele din viața lor.

De fapt, cei care ne calcă pragul sunt din categoria celor care doresc produse unice, de o calitate excepțională, create în România și care depășesc, să zicem, nivelul Max Mara, asta așa, ca un fel de reper. Și-au dorit produse speciale, de dimenisuni speciale, în combinații unice, alese de ele.

Ce fel de materiale? De fapt, ce fel de piele?

Pielea cu care lucrează și Hermes. În România de obicei se găsesc genți realizate industrial, nu de către un meșter, o singură geantă. Deci și-au dorit ceva deosebit și, văzând ce facem cu pantofii, au vrut să aibă și genți la acest nivel de realizare.


Ar fi putut face orice geantă și-ar fi dorit, foarte simplu chiar. Dar Petru &Claymoor au ales ca produsele lor să fie extraordinare, așa cum este orice produs din piele care iese din mâinile lor. Au apelat la colaborarea cu un meșter care lucrează și cu Hermes, iar materialele lor sunt aceleași pe care le folosește marele brand.

Inițial au vrut o geantă în genul Birkin, firește, pentru că reprezintă marele test și marea provocare. Ceea ce au și făcut. Acest model se realizează și de către alți meșteri din lume, provocați fiind de standardul pe care îl reprezintă acest item, dar ideea nu a fost de a copia unu la unu totul, de la dimensiuni, la deschidere sau detalii ale originalului.

Însă, după ce au văzut că reușesc să facă la aceeași calitate o astfel de geantă, au decis să folosească ideile proprii și ale meșterului de la Hermes, pentru a crea modele originale. Acum au 5 modele, urmând să apară și al șaselea, unul casual, din piele normală, până acum, mai mult de 80%, gențile Petru & Claymoor fiind din piele exotică.

Pielea vine din Franța, pentru că acolo sunt cele mai mari tăbăcării care prelucrează pielea, astfel încât să existe o garanție și o calitate care nu se găsește decât acolo.

Creație de lux

Geanta cu închizătoarea de argint și care se pooate face, de fapt, din orice metal prețios pe care pot fi aplicate diamante sau alte pietre)

Spa de genți

Gențile pe care le aveți acasă, genți de lux, din piele, care sunt vechi sau defecte, au parte de spa, de reparații, întreținere și revigorare. Geanta este desfăcută (dacă este cazul) și refăcută ca nouă de meșteri artizani care pot retușa și repara ceea ce este deteriorat, cosând apoi, manual, totul, așa cum a fost, pe găurile inițiale cu ață originală, folosindu-se furnitura originală, sau pielea originală. Pur și simplu o refac complet.

De ce să alegi o geantă de la Petru &Claymoor?

Pentru că povestea brandului este una frumoasă, este povestea unor oameni care muncesc cu pasiune și fac lucrurile cu mare grijă pentru detaliu, aproape obsesiv.

Apoi, dacă îți dorești o geantă extrem de scumpă a unui brand de lux și nu-ți poți permite, o poți comanda în culorile și modelele, în combinațiile de texturi și în pielea pe care ți-o dorești. Nu o vei avea unu la unu, asta se cheamă copie, ori nu este ceea ce meșterii își doresc, dar o vei purta cu plăcere, vei avea o geantă de mare calitate pe care scrie „made în Transylvania”, acolo unde își desfășoară activitatea meșterii brandului. Geanta va fi la fel de bine făcută ca orice geantă de renume, nivelul de măiestrie va fi la fel, iar prețul mai accesibil.

Tot ce se realizează la Petru &Claymoor este cusut cu mâna. Mașina de cusut nu se folosește decât la pantofi, pentru coaserea fețelor.

Gențile vor fi și la vânzare, un model va fi expus și se va vinde. Însă dacă vreți să aveți un model sau altul, el se poate comanda, iar între momentul comenzii și livrare, timpul poate fi de la o lună la mai multe, în funcție de complexitatea comenzii, de cererile speciale, de pielea cerută sau de materialul folosit la interior, de elementele și accesoriile genții, de la piciorușe, la toartă, etc.

Și, dacă vreți să deveniți meșteri, dacă vă place domeniul și dacă aveți chemare, cei de la Petru & Claymoor organizează și cursuri prin care vă veți perfecționa în arta meșteșugului în domeniul pielăriei și al craftului, având șansa de a învăța de la cei mai buni.

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *