Andreea Tincu : "După o perioadă lungă de stat acasă, am desenat o colecție inspirată de călătorii"

Andreea Tincu

Culorile, texturile și viața din ținutele create de Andreea Tincu sunt tentante și pline de vibrație. Pentru Romanian Creative Week,  Andreea Tincu a creat o colecție care vorbește despre perioada de liniște și siguranță care va veni, despre vacanțe și mare și despre călătorii.


Andreea, este aproape o minune că, după un an de pandemie, vorbim din nou despre Fashion Week, despre modă și prezentări! Cum te simți?

Este extraordinar, o energie excelentă, pozitivă, pe care o simțim cu toții. Am căutat în toată această perioadă să continui prezentările brandului în calendarul normal, fotografiate in studio, dar mi-au lipsit aceste fashion shows.

Ai creat o colecție special pentru acest eveniment?

Da, eu am colecția SS 2021 pe site, și m-am gandit că este foarte frumos să prezint publicului ceva nou, păstrând bineînțeles stilul Andrea Tincu.

Cum este ea, cum ai gândit-o? Ce este remarcabil la această colecție?

După o perioadă lungă de stat acasă, am desenat o colecție inspirată de călătorii. Sunt piese exclusiv din materiale naturale, printurile după picturile mele și ale celor din echipa noastră.

 

 Culorile din colecția mea sunt culorile mării și ale nisipului, sunt culorile vechilor corăbii, cu accente de alb și gri perlat. Albastrul este vedeta, e culoarea optimismului și a unei perioade de liniște și siguranță care va urma.

 

De unde te-ai inspirat? Ce te-a influențat în ultima vreme?

Marea și călătoriile maritime. Am o adevarată iubire pentru mare, vara evadez săptămâni întregi la plajă, astfel încât această colecție va transmite un mood de vacanță tuturor.

Cum a supraviețuit moda în această perioadă? Ce greutăți ai avut tu?

Brandul meu a avut o creștere evidentă, pandemia a adus foarte multe cliente în mediul online, iar produsele noastre acoperă standarde de calitate premium. Avem clienți persoane fizice, cât și corporații, care achiziționează eșarfele pentru cadouri luxury.

Cum vezi drumul ei de acum înainte?

Moda va însemna calitate și profesionalism. Oamenii sunt foarte atenți pe ceea ce cheltuie și este important să le oferi nu modă de o lună, ci modă pentru mai multe sezoane.

Pe ce mizezi tu, ca designer?

 Pe creativitate și calitate. Printurile Andrea Tincu sunt originale, toate sunt realizate inițial manual, iar suportul pe care prind viață este excelent calitativ.

 

Care este din, punctul tău de vedere, cheia sustentabiltății în modă, că despre asta se vorbește din ce în ce mai mult…

Produse care nu dispar rapid, care pot fi purtate mai multe sezoane, din materiale preferabil cât mai puțin tratate chimic, cu implicare umană în realizarea lor.

Vorbește-mi despre culori și despre forța lor în această colecție, aș vrea să îi acordăm un spațiu aparte acestui subiect…

 Culorile din colecția mea sunt culorile mării și ale nisipului, sunt culorile vechilor corăbii, cu accente de alb și gri perlat. Albastrul este vedeta, e culoarea optimismului și a unei perioade de liniște și siguranță care va urma.

Lasă un comentariu:

Comments are closed.