Un nou hotel în București deschis pentru oamenii de afaceri

Un nou hotel în București deschis pentru oamenii de afaceri

Am fost la degustarea unor mâncăruri românești reinterpretate la un nou restaurant deschis în nordul capitalei. Este vorba despre Solt Dining.

Restaurantul oferă o experiență premium casual într-un spațiu hygge, de inspirație nordică, în noul centru financiar al capitalei. Aflat la parterul Hotelului Courtyard Bucharest Floreasca, acesta este o destinație must try pentru turiștii de business și pentru cei care vor să testeze o experiență culinară de excepție, cu ingrediente locale, premium, reinterpretate într-o manieră contemporană, neașteptată.

În meniu sunt 18 feluri– care se bazează pe ingrediente locale de calitate premium- preparate în stil propriu de Chef Alin Berba. Printre ingredientele ce se regăsesc în meniu sunt porcul de Mangalița, bibilica sau cocoșelul de pădure, dar și produse cu indicație geografică protejată, cum ar fi păstrăvul afumat de Valeputna, telemeaua de Ibănești și cârnații de Pleșcoi.

De bucătărie se ocupă chef Alin Berba care spune că bucătăria contemporană reprezintă o provocare pentru orice chef, în contextul accesului aproape neîngrădit la ingrediente și preparate din orice colț al lumii. „Tocmai de aceea văd în meniul Solt Dining provocarea unei abordări diferite a unor preparate cunoscute, de la Mangalița cu crumble de cârnați de Pleșcoi și esență de ardei gras, până la un desert al copilăriei, reinterpretat, cum este orezul cu lapte și mămăligă la grătar. Consider că ne putem promova țara prin ingrediente locale și cred cu tărie în sloganul Solt Dining – povești cu mâncare locală.”

Am gustat musacaua de vită cu țelină și sos de măcriș, supa de dovleac cu chipsuri de brânză de Horezu, rulada de bibilica umplută cu varză roșie, praz și țelină în crustă de sare și cu sos de cimbru, iar desertul care m-a dat peste cap a fost cheesecake-ul cu urdă, dovleac și sirop de cătină. 

Mi-au plăcut mult și de aceea și #recomand locul. 

Cui se adresează noul hotel?

Adrian Adam, General Manager Courtyard Bucharest Floreasca: Restaurantul nostru se adresează segmentului de business, antreprenorilor și celor care locuiesc în zona de nord a Capitalei, dar nu numai. Solt Dining se străduiește să răspundă așteptărilor segmentului de business și călătorului modern de astăzi, cosmopolit și cu un gust educat.

 

 

Lasă un comentariu:

Comments are closed.