Terapia cu lumină hiperpolarizată premiată cu Nobel, care ajută organismul în procesul de vindecare.

Terapia cu lumină hiperpolarizată premiată cu Nobel, care ajută organismul în procesul de vindecare. Cu Alina Dumitru și Marius Chivu

De curând am avut plăcerea să prezint un eveniment care a avut ca temă Lumina și terapia cu lumină hiperpolarizată.

Da, există așa ceva: o terapie cu lumină hiperpolarizată care se bazează pe studii științifice, nu pe doctorul google sau vrăjitorie și care are efecte nebănuite în procesele de vindecare, în procesele inflamatorii, sau în antiaging, și care este oferită de celebrul Bioptron de la Zepter. De fapt,  întregul eveniment a fost despre prezentarea produselor de înaltă tehnologie Zepter care m-au convins, mi-au plăcut, și pe care le folosesc.

Invitată a fost Alina Dumitru, CEO Zepter România și Marius Chivu, scriitor, călător și traducător.

Ochelarii Lightwear

Alina ne-a povestit despre Bioptron, aparatul care poate, prin lumina pe care o emană, să accelereze procesele de vindecare. Pentru inventarea moleculuie care a fost pusă ăn filtrul acestui aparta s-a luat Premiul Nobel. S-a demonstrat că poate fi eficient în:

 • – Durerea cronică                        – Anti-Aging
  – Durerea cervicală şi lombară     – Inflamaţii
  – Plăgi/Cicatrici                          –  Artrită
  – Acnee şi psoriazis                    –  Întărirea sistemului imunitar
  – Leziuni sportive                       – Tulburări afective sezoniere
   
  Spectrul larg de indicaţii terapeutice ale BIOPTRON:
   

  • Îmbunătățirea microcirculației
  • Reducerea inflamației
  • Armonizarea Proceselor Metabolice
  • Întărirea sistemului imunitar
  • Stimularea proceselor reparative și regenerative ale întregului organism
  • Impulsionarea vindecării rănilor
  • Ameliorarea durerii sau scăderea intensității acesteia

Am prezentat apoi ochelarii Tesla Lightwear care ajută ochii să facă față diferitelor surse de lumină care îi agreseză în același timp: naturală, albastră, artificială, caldă, rece… Ei bine, acești ochelari reduc considerabil oboseala ochilor și a întregului organism și infuențează în bine starea de sănătate generală.

Atât noul filtru al dispozitivului Bioptron cât și ochelarii THE au fost inspirați din descoperirea moleculei fulerene C60.
Premiul Nobel în Chimie a fost acordat în anul 1996 oamenilor de știință Kroto, Smalley și Curl pentru descoperirea moleculei fulerene C60. Aceasta este a treia forma alotropică de carbon și are o simetrie universală, identică cu structurile biologice și cu structura întregului Univers.

Lumina are, se pare, calități extraordinare, ea fiind studiată din cele mai vechi timpuri. Azi noi știm că este și undă și corpuscul, dar ce nu știm este că vechii greci, de pildă, ca și civilizațiile Amercii de Sud credeau că ea vine de la Soare în formă de valuri, dar nu-și explicau de ce nu poate intra peste tot, cu aceeași intensitate ca undele valurilor în orice parte a lacului. Lumina a suscitat interesul oamenilor de știință de-a lungul veacurilor, dar lucruri exacte despre ea, cum ar fi viteza, sau structura- particulele care o poartă, fotonii- s-au descoperit mai târziu, mult mai târziu.

Marius Chivu ne-a povestit de altfel lucruri interesante despre lumină printre care unul cu adevărat uimitor. Citez aici:

Sticla lentă, adică o sticlă specială prin care luminii îi ia luni sau chiar ani întregi ca s-o străbată, a fost imaginată prima dată prin anii `70 de un scriitor SF pe nume Bob Shaw. Abia spre sfârșitul anilor `90 tehnologia a ajuns din urmă imaginația, iar asta datorită unei substanţe numite condensatul Bose-Einstein cu ajutorul căreia o femeie de ştiinţă pe nume Lene Vestergaard Hau, a reușit să coboare viteza luminii de la 300 000 de km pe secundă la sub un metru pe secundă. Problema care a rămas să fie rezolvată în viitor este legată de faptul că lumina care lovește sticla lentă sub un anumit unghi are nevoie, spre deosebire de un geam obişnuit, de mai mult timp ca s-o parcurgă, chiar un an! față de cea care cade perpendicular. Altfel spus, privite din unghiuri diferite, imaginile nu apar doar foarte târziu, dar şi distorsionate. O femeie privită prin sticla lentă va semăna cu un portret desenat de Picasso. Pentru a depăși acest efect, sticlă lentă va trebui să captureze întreaga imagine pe suprafața ferestrei, indiferent de unghiul sub care cade lumina.

Evenimentul a avut loc la M Flower Lab unde am avut ceai și cafea, dar și mâncare gătită în vase Zepter care au rolul de a menține, în procesul gătitului, toate elementele naturale din ingredientele folosite, toate vitaminele și mineralele.

Lasă un comentariu:

Comments are closed.