„Pot stories” sau povestea restaurantului cu 111 ghivece

„Pot stories” sau povestea restaurantului cu 111 ghivece

Pot Stories este restaurantul cu 111 ghivece. Ghivece de piatră, de lemn, ghivece albe, negre, maronii, ghivece mari sau mici, ghivece verzi mate sau lucioase, ghivece lungi, late, ovale, sferice…

Alexandru Popescu, unul dintre proprietarii locului, cel pe care multă lume îl știe din vechea Gaia, clubul de noapte în care petrecerile tematice erau spectaculoase de-a dreptul, (fiindcă nu numai costumele celor care petreceau acolo, ci și întregul decor se supuneau temei), și-a pus acum întreaga creativitate (și nu e puțină) în acest spațiu.

Vorbim de restaurantul Pot Stories, deci.

Când am intrat în acel spațiu vast, larg, liber și aerisit, am simțit că mă regăsesc, pentru că așa m-aș descrie eu pe mine, dacă aș fi restaurant.

Conceptul acestui loc este despre fiecare călătorie pe care a avut-o Alexandru până acum și de aceea în restaurant sunt fragmente din locurile vizitate de el, locuri pe care le-a purtat în suflet și pe care le-a reprodus în spațiul restaurantului. Tot ce găsești acolo e legat de pământ, totul vine din el, că vorbim de piatră, lemn, sfoară de cânepă, sau plante. Vesela este din piatră, mesele din lemn recuperat din bârne vechi de către artiștii din Cincu. Este un loc „green”, nu deranjează cu nimic nici mediul, nici ochiul și ar putea fi extrapolat oriunde în mijlocul pădurii sau al câmpiei fără să se simtă că e străin locului. Nu e rustic, ci este organic, este eco desing de cea mai pură speță.

Plantele din ghivece sunt de un verde curat, fiind îngrijite și udate cu zeci de litri de apă.

Și, așa cum locul este simplu și rafinat în același timp, așa este și meniul care nu promovează abundența fără rost, nu slăvește lăcomia sau îmbuibarea grețoasă, ci oferă plăcerea culinară a omului care se bucură de viață, de călătorii pline de gust, fără să-i forțeze buzunarul. Mâncarea este onestă și se vrea a fi o punte care leagă oamenii, care, de fapt, le îmbină poveștile… Ingredientele sunt de calitate, prețurile sunt mici în comparație cu alte locuri de un calibru asemănător, deși eu nu prea știu care ar fi acelea în București …

Pot Stories este locul în care mă voi muta:), deocamdată doar pe terasă, mai târziu, în interior…

Am trecut azi pe la Pot Stories, locuiesc foarte aproape de el, și l-am găsit pe Alexandru Popescu muncind. L-am întrebat dacă are gogoși, fiindcă am mâncat acolo cele mai crocante, fierbinți și dulci gogoși din viața mea, simple, neumplute cu nimic, rotunde și pufoase la interior… Mă grăbeam spre alte drumuri, dar l-am sunat să-l întreb dacă pot trece pe la el pentru asta. A râs.

Mi-a arătat azi din nou mesele din lemnul cel gros și mi-a povestit și despre planta, prima de la care a pornit totul, cea din imaginea de mai jos, care era doar o frunză când a luat-o la birou.

Una din lămpile din tavan este făcută din căciulile unor ciobani albanezi, realizate din fetru și montate de un artist britanic într-o instalație de lumină. Aceste căciuli, după cum se vede, sunt de diverse dimensiuni, de la cele pentru copii, până la cele de adulți…

Lemnul este când șlefuit, când natural, dur și neatins de uneltele artistului, mixând astfel texturile, dar și plăcerile tactile ale celui care îl atinge.

Lumina este și ea modelată de design. Deși mari, ferestrele storc lumina în raze pe care le varsă pe podele și mobilier ca pe un lichid auriu, trecând-o prin perdele ca de sac întinse pe jumătați sau sferturi de geam.

Pot Stories este the-ultimate-organic-luxurious-place-in-town-to-be.

Povestea lui este una despre multă muncă, ore petrecute în șantier, este o poveste despre idei îndrăznețe, dar și o poveste a luptei de a le duce la capăt. Este o poveste cu final fericit (mai puțin acum, când restaurantele sunt închise, dar nu va fi așa mereu), este povestea din care înveți că trebuie altceva, mereu altceva pentru a te face remarcat și pentru a te simți împlinit, mai ales dacă ești iubitor de frumos în cele mai inedite expresii ale sale. E un frumos organic, structural aflat la îndemâna clienților, fiindcă Pot Stories este de departe un loc în care mâncarea gustoasă va fi consumată într-o armonie perfectă.

„Drumul cel mai scurt dintre două persoane este povestea”- asta stă scris pe manifestul restaurantului, de aceea Pot Stories aduce și îmbină în numele acestei frumoase vorbe de duh, poveștile ce merită a fi auzite. Adică pe toate.

Lasă un comentariu:

Comments are closed.