Împreună luptăm împotriva Covid 19 prin aplicația DreamLab

Împreună luptăm împotriva Covid 19 prin aplicația DreamLab

Anul trecut s-a lansat prin Fundația Vodafone România  DreamLab, aplicația mobilă care accelerează cercetarea împotriva cancerului prin crearea unei rețele între procesoarele smartphone-urilor utilizatorilor și folosirea puterii comune de procesare a acestora.

Practic, DreamLab folosește puterea de procesare pentru a rezolva calcule complexe ce ajută unui proiect de cercetare a cancerului, apoi trimite rezultatele înapoi institutului de cercetare prin tehnologie cloud.
De exemplu, unui computer personal care ar funcționa 24 de ore, zi de zi, i-ar trebui 300 de ani pentru a analiza toate informațiile necesare unui astfel de studiu, pe când 100.000 de telefoane inteligente funcționând, fiecare, 6 ore pe noapte ar putea să obțină aceleași rezultate în trei luni.


Mulțumită user-ilor aplicației, au avut loc deja 4 descoperiri științifice la nivel mondial în domeniul oncologic.
Având în vedere situația globală creată de virsului COVID-19 și amenințarea asupra sănătății populației, Fundația Vodafone a început o colaborare cu Imperial College London cu scopul de a sprijini și accelera cercetările asupra acestui virus. Astfel, prin aplicația DreamLab, utilizatorii pot alege să contribuie la găsi ea unor informații salvatoare pentru mulți.

Cu cât suntem mai mulți utilizatori (mai ales la nivel internațional) DreamLab, cu atât mai repede studiile asupra COVID-19 vor ajunge la niște rezultate ce vor avea un impact real pentru
întreaga lume.
Date despre cercetarea Imperial College London: Se caută soluții rapide pentru intervențiile medicale și nutriționale folosite în combaterea evoluției virusului. Astfel, o metodă rapidă ar fi descoperirea de noi indicații sau utilizări alternative ale medicamentelor deja existente pe piață (“drug repositioning”), deoarece dezvoltarea unor medicamente complet noi necesită resurse foarte mari, mai ales din punct de vedere al timpului și financiar. În contextul actual, găsirea rapidă a unor tratamente ar putea salva mii de vieți.
Studiul acesta se bazează pe faptul că în alimentația noastră zilnică se regăsesc o mulțime de molecule
care au un impact dovedit atât în tratarea, cât și în prevenirea unor boli virale – prin modul în care interacționează cu medicamentele sau acționând ele însele ca niște medicamente. Cu toate acestea, metodele de testare asupra influenței unui singur medicament, sau componentă alimentară ar dura mult prea mult timp pentru a ajunge la rezultate rapide ce ar ajuta la combaterea prezentei crize.
Cum funcționează aplicația DreamLab? Telefonul trebuie să fie conectat la internet și la o sursă de curent și să nu fie utilizat. De aceea, DreamLab funcționează cel mai bine noaptea, când nu avem nevoie să utilizăm smartphone-ul.

Lasă un comentariu:

Comments are closed.