Ghid de îngrijire cu 3 branduri de produse cosmetice sustenabile

Ghid de îngrijire cu 3 branduri de produse cosmetice sustenabile

Mă preocupă- și nu numai atât, chiar aplic, la rândul meu, acțiunile menite să influențeze în bine mediul în care trăim. Sună clișeistic, poate, dar adevărul, chiar dacă e împachetat în formule care au ajuns prea folosite, rămâne tot adevăr.

Și apreciez companiile care fac demersuri reale în acest sens, mai ales cele de beauty care produc volume imense ale căror impact este considerabil.

Între cele care și-au schimbat paradigma, amintesc mai jos brandurile pe care le și folosesc/ îmi plac.

L’OREAL

Directorul General al Diviziei de Produse de Larg Consum, L’Oreal Romania, Demet Kesisoglu, mi-a răspuns la câteva dintre întrebări legate de strategia pe care compania o aplică la nivelul brandului Garnier.

Cum va afecta Green Beauty locurile de muncă ale celor angajați în fabricile brandului? Veți reduce sau veți mări numărul locurilor de muncă?

Green Beauty este o strategie pe care o comunicăm acum, dar care nu a luat naștere pe loc. Principiile acesteia stau la baza activității noastre de zi cu zi de mult timp, inclusiv în fabricile Garnier, dar acum este momentul să tratăm lucrurile la nivel global, iar pentru a face posibil acest lucru, contăm pe implicarea tuturor celor ce fac parte din echipa Garnier. Nu este vorba doar despre fabrici, este vorba despre definirea ADN-ului brandului și asumarea lui din toate punctele de vedere.

Ce înseamnă mai exact „aprovizionare responsabilă”?

Aprovizionarea responsabilă este un sistem de lucru prin care sunt luați în calcul toți participanții din acest proces. Totul pornește de la asigurarea educației pe subiectul sustenabilității a tuturor părților implicate în fabricarea și distribuirea materiilor prime. Asigurăm practicarea unor prețuri corecte și recompensăm furnizorii pentru calitatea produselor. De asemenea, în acest proces de aprovizionare urmărim construirea unei rețele de furnizori, contribuind la stimularea comunităților. Practic, ne dorim ca prin programul nostru de achiziții să generăm locuri de muncă în comunități defavorizate și să ne procurăm materia primă cu respect față de mediu, resursele naturale și comunitățile locale.

Și cum se întâmplă concret ca toate ingredientele regenerabile și pe bază de plante să fie procurate în mod sustenabil?

Când Garnier își selectează producătorii, luăm în considerare aspectele etice, impactul social și de mediu. Vrem ca ingredientele noastre să fie produse și recoltate într-o maniera responsabilă și sustenabilă. Aceasta include fermierii, pământul pe care se plantează, practicile agricole, comunitățile locale și multe alte aspecte ale aprovizionării. În primul rând, ne asigurăm că respectăm ciclul de viață natural al culturilor și că nu forțăm plantele să producă mai mult. Apoi, respectăm politica de a nu defrișa pentru a ne extrage materia primă și de a regenera culturile. Nu în ultimul rând, ne asigurăm că aducem beneficii pentru economia locală și în rândul comunităților.

De când vă gânditi la acest program? De când v-ați pus problema necesității lui?

Brandul Garnier s-a preocupat mereu de aspectele frumuseții verzi, dar de acum ne facem publică strategia Green Beauty și obiectivele ce fac parte din aceasta. Observăm din ce în ce mai mult interesul din partea consumatorilor pentru acest subiect, iar acest fenomen ne motivează și mai mult sa ne atingem obiectivele. La fel cum spune si Adrien Koskas, Presedintele Global al brandului Garnier: “situațiile de criză recent întâmpinate, atât cele de mediu, cât și pandemia de COVID-19, au fost semnalele ce ne-au facut să ne implicăm mai mult și să ne asumăm aceste promisiuni făcute întregii lumi.”

BABOR

Produsele Babor, cele din categoria de produse sustenabile pe care le folosesc și care îmi plac și pe care le recomand cu toată responsabilitatea:

Doctor Babor Clanformance AWAKENING EYE CREAM- CREMA REVITALIZANTA CONTUR OCHI care hidratează, netezește liniile fine și corectează cearcănele pe bază de complex pre- & Probiotice este un produs sustenabil cu extract din scoarta de copac, complex cu extract din scoarță de copac, niacinamide si silicon organic: susține microcirculația în țesutul pielii, diminuează pungile si cearcănele. Mai conține acid hialuronic cu efect hidratant și corectează și optic, cu pigmenți pentru reflexia luminii.

Doctor Babor Cleanformance RENEWAL OVERNIGHT MASK- MASCA REGENERANTA, excepțională! Relaxează pielea pe timpul nopții și are efect pozitiv asupra factorului natural de hidratare. E tot un compex de probiotice și este cu extract de scoarță de copac. Conține pectina naturală din măr: îmbunătățește echilibrul hidrătarii in piele. Firește, are acid hialuronic și vitamina E, unul pentru hidratare, cealaltă pentru a combate radicalii liberi.

 

Doctor Babor Cleanformance PHYTO CBD SERUM- SERUM CALMANT CU EXTRACT DIN CANABIS. Canabisul calmează tenul devitalizat (cum este și al meu pe alocuri) și obosit. Canabidiolul si uleiul de canabis fac minuni!

 

ACADEMIE HYDRADERM

 

Este o linie de produse de hidratare destinate tuturor tipurilor și condițiilor tenului.  Cu ingrediente de origine naturală, formulele Hydraderm sunt inspirate de conceptul Bio-Eco-Mimicry- observarea naturii pentru a dezvolta produse inspirate din aceasta și care respectă natura. Produsele Academie Hydraderm respectă microbiomul pielii și bariera cutanată, oferind trei tipuri de hidratare cu ajutorul extractului pur din măr- ingredient patentat Academie. Pentru a obține acest ingredient Academie urmează un proces sustenabil.

Sursa o reprezintă merele dintr-o zonă foarte apropiată de fabrica Academie. Astfel, emisia de carbon din urma transportului este drastic diminuată. Din acelasi fruct, Academie obține extractul pur din măr și, pentru restul produsului, colaborează cu un producător din industria alimentară- astfel, pierderile sunt diminuate.

Mai mult, pentru producția ambalajelor Hydraderm, Academie și-a luat angajamentul să compenseze toate emisiile de CO2 din producția acestuia participând la proiectul Clean Oceans- din cadrul Plastic Bank- SCHIMBAREA PLASTICULUI PE BANI în Haiti, Indonesia Philippines

Astfel, colecționarii își pot câștiga viața prin preluarea deșeurilor de plastic și la schimb primesc bani, mâncare, apă potabilă, școlarizare la filiala PlasticBank.

Lasă un comentariu:

Comments are closed.