Florin Călinescu: „Când nu mai văd lumină în ochii oamenilor imi văd de drum!”

Florin Călinescu: „Când nu mai văd lumină în ochii oamenilor imi văd de drum!”

Acesta a fost unul din lucrurile pe care le-a spus Florin Călinescu pe scena Prima TV, anunțând emisiunea pe care o va face din 19 octombrie la acest post de televizune.

Florin are un fel particular de a fi, de aia și este și cine este… Are viziune, momente sublime, are acid și miere, e iubit sau detestat, e genul genialoid.

Este o celebritate în adevăratul sens al cuvântului, o legendă cum îl și distrează să i se spună. Este viu, atât de viu, încât fuge de rutină ca de moarte. Și simte oamenii precum copoiul la vânătoare. Le simte potențialul, limitele și frica.

Este încăpățânat și determinat până la a face gesturi pe care alții nu le înțeleg. Nu dă doi bani pe asta și-și vede de drum.

Și-a văzut și acum, urmăndu-și visul (de mulți ani) de a relua formatul Chestiunii Zilei, emisiunea pe care el a iubit-o mai mult decât orice și în care s-a simțit ca peștele în apă.

Va face asta din nou, presupun, și sper din toată inima să-i și iasă și să nu se dovedească încă o dată în istorie că nostalgia poate fi mai puternică decât realitatea.

A spus pe aceeași scenă și a subliniat că Grupul media în care se află Prima Tv este românesc ceea ce este important, făcând aluzie la recent părăsitul PRO TV.

Dacă va relua „Chestiunea Zilei”, material pentru emisiune ar cam avea, că viața politică este o sursă mai bogată ca niciodată, energie ar fi, întrebarea este: audiența, răsfățată de atâtea meme-uri pe internet, va mai reacționa la o emisiune de tipul Chestiunii? O va aștepta? O va mai savura?

Pe vremea când Florin Călinescu făcea Chestiunea, (poate că unii mai tineri nici nu știu ce zic eu aici), ea era singura emisiune care îndrăznea, care avea un ton diferit, care făcea mișto și care înfricoșa pe toți aceia cu muște pe căciulă. Florin Călinescu era un fel de Țepeș și asta îl prindea de minune, mai ales că-și trăgea „ținta” în țeapa miștoului dureros, de aceea nu știu dacă invitații ar mai avea azi curajul și interesul să vină pe scaunul Chestiunii, atâta vreme cât pot merge la televiziuni care le fac socluri.

Vremurile sunt altele, conjuncturile diferite ca și publicul. Sper din toată inima ca Prima TV să fi găsit formula prin care emisiunea să iasă cum își dorește Călinescu. Deocamdată nici lui Adrian Sârbu nu i-a ieșit cu Aleph-ul…

Dar poate că e nevoie de timp, de răbdare, de minți proaspete în spatele camerelor.

Crearea unor formate noi care să facă audiență azi este extraordinar de grea, rețetele nu mai funcționează ca pe vremuri, internetul ne-a arătat un alt limbaj, o altă abordare și un alt tip de succes.

Îi doresc lui Florin Călinescu să găsească „rețeta”, cu atât mai mult cu cât a spus că, dacă ar fi s-o ia de la început, s-ar face bucătar:)

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *