Ce-a fost mai întâi, oul sau Kylie?

Ce-a fost mai întâi, oul sau Kylie? Kylie Jenner Calendar 2019

Internetul vuiește că fotografia unui ou a înregistrat mai multe aprecieri decât cea a lui Kylie Jenner care a bătut recordul pe Instagram. Imaginea în care Kylie și-a prezentat noua sa născută a avut 18 milioane de aprecieri, cel mai mare număr înregistrat pe Instagram de până acum. Ei bine, oul a fost preferat de peste 45 de milioane (la ora la care scriu). Practic, până pun articolul pe site, s-ar putea ca toată planeta, sau jumătate cât se află online, să dea like oului.

Fără să știe, omenirea a votat aproape metaforic, oferind un răspuns întrebării ce a fost mai întâi.

Am fi putut fi tentați să spunem că ea, Kylie, a fost prima… deși, nu-i așa?, oul e ceva mai vechi în istorie. Însuși Columb s-a folosit de el să arate că nu a fost o întâmplare că a descoperit America, după cum i s-a repoșat în epocă. În fond, nu-i așa, America era acolo, trebuia doar să se îndrepte cineva către ea. Și, invitat fiind  la masă, Columb a fost pus la încercare de gazda sa, să așeze un ou pe masă pe unul dintre vârfurile sale astfel încât să stea drept. Columb a lovit oul de masă aplatizându-i fundul așezându-l astfel drept. Nu ne-am fi gândit la asta, au zis comesenii. Nu-i nimic, a zis Columb, era foarte simplu, trebuia doar să vă treacă prin cap. 

Așa a rămas și expresia oul lui Columb. Astfel a justificat descoperirea Americii unde iată, peste sute de ani, oul și-a luat revanșa în fața uneia dintre cele mai cunoscute reprezentante a Lumii Noi.

Ce concluzie poate rezulta din toată această întâmplare? Fie că lumii îi arde de joacă și joaca e simplă și fără miză, fie… o fi vreun semn de revoltă. Poate că lumea a realizat că oul nu e gol pe dinăuntru? Poate că a apreciat încă o dată fățiș utilitatea concretă și importanța lui în viața noastră de zi cu zi?

Între circ și pâine, omenirea a votat pâinea. Pardon… Oul.

Nu știm ce a fost în capul zecilor de milioane de oameni, dar știrea, care zguduie și azi Instagramul și despre care scrie chiar și CNN, cum că o poză cu un ou a înregistrat mai multe likeuri decât o fotografie a lui Kylie Jenner pe Instagram, continuă să se rostogolească, demonstrând că nici cât o ceapă degerată, scuze din nou, nici cât un ou, nu facem la o adică.

Întrebarea oul sau găina și-a găsit ilustrația, și-a găsit reprezentarea. Avem imaginile, avem dovezile că oul a câștigat întâietatea, că răspunsul e dat.

Reacția lui Kylie Jenner la umilința încasată a fost să posteze pe Instagram o mică și gingașă răzbunare: iată ce-i face ea rivalului. Na, oule, a zis ea, spărgându-l și aruncându-l pe asfaltul încins din cartierul ei de lux. Îți arăt eu ție. Și, după ce a terminat cu acțiunea de a sparge oul buclucaș în văzul celor 124 de milioane  de fani,  le-a mulțumit acestora pentru susținere. De care se presupune că avea nevoie în nedreapta competiție. Răzbunarea se zice că e o mâncare mult mai gustoasă când e servită rece, dar Kylie a preferat-o caldă și rapidă. 

Oul… ca oul… A început să sfârâie pe asfaltul fierbinte și n-a părut deranjat de această noua condiție, departe de a fi străină naturii sale.

Imagini din rezervele personale

Acuma, după ce mi-am bătut capul cu oul și găina, of!… Kylie, mă duc să-mi fac o omletă pentru care eu folosesc, sâc! 2 ouă!

 

Lasă un comentariu: