Am o nouă obsesie: bijuteriile Tobias Wistisen

Am o nouă obsesie: bijuteriile Tobias Wistisen

Mai ales inelele (deși nu numai ele) create de acest designer danez care m-au sedus definitiv.

Sigur, de gustibus, dar țin tare mult să spun și de ce îmi plac: am avut mereu o predilecție către lucrurile combinate, amestecate, alăturate într-un fel surprinzător. Mi s-au părut întotdeauna extrem, extrem de sexy hainele în care, de pildă, mătasea intră în combinație cu lâna sau cu bumbacul aspru, sau casele în care pereții interiori sunt din beton și mobilerul este moale și neașteptat de comod. Sau texturile raw împerecheate cu cele finisate în detaliu. Adică acel contrast care te seduce din toate părțile și care te face să simți și duritatea și asprimea, dar și tandrețea și moliciunea. Nu știu cum să zic, e ca și cum ai mânca bomboane din caramel sărat sau înghețată fierbinte.  Așa și cu diamantele combinate cu argint, aur sau bronz, cum sunt  bijuteriile create de Tobias Wistisen, despre care nu știu mare lucru în afară de ceea ce scrie pe siteul său:

„Tobias Wistisen s-a mutat la Paris în 1999 pentru a studia designul vestimentar. După absolvire, a lucrat cu mai multe branduri de top din industria modei înainte de a-și lansa propriul brand de bijuterii în 2007.

Cu o dragoste pentru tot ceea ce este realizat manual, Tobias își explorează pasiunea pentru bijuterii ca pe un spațiu în care designul și măiestria pot fi combinate perfect.

Surse semnificative de inspirație pentru designul său sunt arhitectura și natura – și modul în care acestea interacționează una cu cealaltă. Îmbătrânirea și degradarea materialelor sunt, de asemenea, părți integrate în design.

Amestecul de texturi și materiale pentru un echilibru delicat între rugozitate și eleganță a fost întotdeauna important.

Contrastul dintre formele liniare și cele organice este unul dintre elementele de bază ale stilului caracteristic și expresiv al bijuteriilor lui Tobias Wistisen.”

Îmi plac atât bijuteriile pentru femei:

Cât și cele pentru bărbați (dintre care știu că Johnny Depp ar fi un fan al acestor piese):

Marginile neșlefuite, sclipirile tăcute ale pietrelor, asprimea argintului și senzația că scheletul tuturor acestor piese este abia descoperit dintr-o veche peșteră în care pirații își ascundeau comorile, creează o imensă plăcere în a purta acest bijuterii… În România găsiți o mică parte, la Madison Perfumery, în București, dar online aveți posibilitatea să le explorați pe toate în detaliu.

 

 

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *