Alergi? Ești așteptat la Pitești Half Marathon

Alergi? Ești așteptat la Pitești Half Marathon

Povesteam aici că fratele meu este omul care mă inspiră cel mai mult. Și-a depășit limitele, a luptat pentru a-și schimba cu adevărat stilul de viață. Adică ceea ce promovez eu și nu prea fac, el nu prea a promovat, dar a  făcut…

După ce a devenit un sportiv, un „alergător de cursă lungă” a intrat  într-o comunitate- care se mărește constant, de oameni care încep să descopere beneficiile mișcării. Asta într-un oraș cum e Piteștiul, lax și cam indiferent la orice formă de energie… Cel puțin așa era…

Acum m-a sunat să-mi spună că face parte din echipa de organizare competiției de semimaraton,  Pitesti Half Marathon.

„Poți scrie ceva despre asta?”- m-a întrebat fratele meu

„Pot și îmi va face și mare plăcere.”- i-am răspuns


Competiția va avea loc duminică, 15 mai 2022, iar startul va fi dat în Piața Primăriei.
Numărul maxim aprobat de autorități a fost de 300 de participanți, cu toate că în momentul în care competiția a fost autorizată, era încă pandemie.

Pentru un oraș mic, cum este Piteștiul este destul de greu să închizi traficul, chiar și pentru 4 ore. Pentru a putea pregăti orașul, în special pentru cei care-și doreau să facă mișcare, cei din Pitesti Triathlon Team s-au străduit să aducă un suflu nou, organizând evenimente la care participarea este gratuită.

 

Pitești Trathlon Team:

 

„Piteștiul nu era pregătit în trecut pentru astfel de competiții! Oamenii nu făceau mișcare, foarte puțini fiind cu adevărat pasionați de acest sport! Îmi aduc aminte că prin anii 90 vedeam reacții ironice ale oamenilor când observau persoane care făceau jogging.

Dar lucrurile s-au schimbat treptat, iar noi, cei din #PitestiTriahlonTeam, cred că am contribuit mult la accelerarea fenomenului! Ne-a caracterizat dragostea pentru acest sport, plăcerea de a aduce mișcarea în preocupările oamenilor, energia pe care ți-o dau aceștia, precum și perseverența celor care formează această echipă!

Nu renunțăm! Organizăm competiții în parc, pe lac la Budeasa, de câțiva ani în orașul Pitești cu Pitești Half Marathon. Am ajuns să contribuim la pregătirea acestui oraș pentru competiție stradală. Putem spune acum că orașul este pregatit și credem că oamenii și-ar dori și mai multe evenimente de acest gen. Am avut și avem concursul autorităților locale, iar acesta este încă un argument puternic pentru ca Piteștiul să devină un loc unde se pot face multe evenimente sportive!
Competitia Pitești Half Marathon este deja la a 3-a ediție si este prima și singura competiție din Pitești care se desfasoară 100% pe șosea si cu circulație închisă.”

Ce presupune organizarea unui astfel de eveniment?

Înseamnă în primul rând ca organizatorii să fie o echipă! Organizarea unui astfel de eveniment durează cel puțin 5 luni, timp în care trebuie obținute autorizațiile pentru închiderea traficului, promovarea evenimentului, pregătirea detaliilor tehnice din ziua evenimentului.”

 

 

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *