(#mamecuclasă) Theo : "Mama, cum compari copiii de azi cu prietenii de joacă din copilăria ta?"

(#mamecuclasă) Theo Foto: Andreea Goia, Theo poartă TEX #backtoschool

Am încheiat campania #mamecuclasa și, pentru că de fapt în această campanie a fost vorba despre mame, dar mai mult despre copii, am decis ca eu să răspund întrebărilor copilului meu. L-am rugat să se gândească la 10 întrebări despre ce îl frământă pe el. Ce ar vrea să afle de la mine? I-am spus că ne jucăm serios și că e liber să întrebe orice.

Într-o zi mi-a trimis pe WhatsApp 10 întrebări. Le scriu așa cum au venit.

Care e opinia ta cu privire la vaccinări?

Vaccinări? Păi nu vorbeam despre școală? Mă rog, fiindcă asta e prima ta întrebare, îți răspund… Am o opinie clară: vaccinurile salvează vieți. Am și văzut asta cu ochii mei, ca să zic așa. Ți-aduci aminte când ți-am povestit despre deplasarea mea în Africa? Ei bine, acolo am fost cu o mulțime de oameni să ducem vaccinuri antitetanos, pentru că mulți, foarte mulți copii mureau la naștere din cauza acestui virus. Și moartea lor era dureroasă, urâtă, dincolo de faptul că era o tragedie în sine… Deci cred că e bine să te vaccinezi, cred că am făcut bine că te-am vaccinat și că și eu am fost vaccinată la vremea mea, și tati… Știu că se discută acum peste tot despre acest lucru și crede-mă că nu m-am întrebat niciodată ce simțiți voi, copiii, când auziți adulții certându-se în legătură cu acest subiect… Acum când mă întrebi îmi dau seama că vă preocupă și pe voi și sunteți tare bulversați… Nu, vaccinurile nu dau autism, dacă asta voiai să afli.

Pluto este o planetă care are ca minereu plutoniul?

Pluto e un corp ceresc care se hrănește cu plutoniu exact așa cum și Marte trăiește pe bază de martita și Venus pe baza de venusitoniu…:)

Știai că creierul uman este capabil să memoreze 2,5 petabites (toate pozele de pe facebook plus 20 de milioane de fișiere?)

Da, știam. Uită-te la mine…:) Dar cine a stabilit chestia asta?

Dacă pizza e rotundă, de ce vine într-o cutie pătrată?

Theo, ai vrea să fie pătrată și să vină într-o cutie rotundă? Când e rotundă se taie feliile mai ușor…. Ca să nu mai spun că, fiind rotundă într-o cutie pătrată, este mai mare decât fiind pătrată în cutie rotundă… 🙂

Cum ți se pare că ar trebui să arate un orar pentru o viață sănătoasă?

Trezit foarte de dimineață, culcat foarte devreme. Și organizare ca la armată în timpul zilei. Pe ore și minute. Mă știi, doar, eu chiar cred că fericirea vine din organizare (un tip de fericire, pentru că cea adevărată vine din iubire)… În plus, cred că sportul nu trebuie să lipsească (nu te uita la mine, eu am ratat domeniul ăsta, dar să știi că nu e dimineață în care să nu-mi doresc să ies în parc să alerg… se va și întâmpla, crede-mă). Mai cred că mâncarea sănătoasă e chiar sănătoasă și că distracția este și ea obligatorie.

Cum a fost copilăria ta?

Minunată. Liberă. Fără telefoane, tablete, computere. A fost cu bătut câmpii la propriu. S-a întâmplat la Budeasa, lângă Pitești unde mergem vara… Plecam din curte dimineața și mai veneam seara. Moartă de foame, roșie în obraji, fără papuci în picioare și cu 10 000 de pași făcuți lejer în fiecare zi. Azi se măsoară prin aplicații. Eu îi măsuram prin suflu. Vedeam animalele în curte, nu la fermele de lângă București. Mâncam din pomi fără să mă spăl pe mâini și fără să spăl fructele, beam lapte cald imediat ce era muls… A fost o „poveste” de copilărie, așa cum îți spun în fiecare seară… Aveam doi bunici ca în basme, bunicul era pădurar și avea grijă de pădurile satului, bunica era acasă și făcea plăcinte, duminica mergeam la biserică unde eu spuneam Tatăl Nostru în timpul Liturghiei, aveam un câine, Rex, un ciobănesc german…  Sună ca-n povești? Ei bine, așa a și fost.

Ce fel de frumusețe ți se pare mai importantă? Cea interioară sau cea exterioară?

Glumești?! Am lucrat la reviste:))) Frumusețea interioară, firește… E cea care rămâne. Cealaltă se duce destul de repede, sau se transformă, sau iese din tendințe, sau e discutabilă. Și azi nu se mai pune atâta preț pe ea…

Pentru că știm cu toții cât de mult îți place opera, ce simți când o asculți?

Simt că înțeleg emoțiile și trăirile personajelor mai bine decât dacă le-ar recita sau le-ar vorbi.

Cum compari copiii din ziua de azi cu prietenii de joacă din copilăria ta?

Nu aș vrea să fac comparații, crede-mă. Dar dacă vrei, există niște diferențe, dar și niște asemănări. Toți copiii, din orice timp ar fi ei nu vor decât un singur lucru, slavă Domnului: să se joace. Asta pe lângă iubirea părinților lor și atenția din partea lor. Dar joaca rămâne ceva comun tuturor. Asta e asemănarea. Diferența este că voi, copiii acestor timpuri, nu știți să vă plictisiți. Că, știi…? Și plictiseala duce undeva, la ceva. Pe urmă, când eram copil doar ieșeam din bloc și găseam alți copii cu care să mă joc, că și ei erau tot afară. Azi facem grupuri de părinți care se vizitează doar pentru ca ai noștri copii să aibă cu cine să se joace, ceea ce mi se pare așa… ciudat…

Ești un dog person, sau o cat person?

Și una și alta, dar mai mult decât atât, sunt o #peopleperson…

#mamecuclasa, un proiect sustinut de TEX, dovedește că, indiferent de meseriile pe care le au toate aceste femei, fie că este vorba de jurnalism, artă, antreprenoriat, show biz, fashion, etc., cea mai importantă meserie a lor rămâne cea de mamă. Prin acest proiect, brandul TEX, disponibil exclusiv la Carrefour, sprijină seria de 10 interviuri, dedicată educației, copiilor și amintirilor legate de școală. Astfel, TEX susține #mamecuclasa de pretutindeni și se alătură noului început de an școlar cu o colecție Back to School 2018, special creată pentru acestea și micuții lor.

Lasă un comentariu:

Comments are closed.