Vista Alegre, un brand de care m-am îndrăgostit

Vista Alegre, un brand de care m-am îndrăgostit

Am intrat zilele trecute într-un magazin de pe Calea Dorobanților, Simona`s, un spațiu cu obiecte decorative, seturi de masă, etc. semnate de branduri premiate, de nume valoroase.

Căutam ceva frumos pentru un cadou, va fi ziua unei prietene în curând și îmi doream ceva special, ceva aparte.

Am intrat așa, oarecum la întâmplare, și privirile mi-au fost captate imediat de platouri, vaze, cești, lămpi, în fine obiecte de porțelan, care mi-au plăcut la nebunie.

Pictura, originalitatea desenelor, complexitatea lor sau dimpotrivă simplitatea rafinată a unora dintre ele, puterea pe care o emanau, toate astea m-au oprit lângă ceea ce aveam să aflu că era creat sub brandul Vista Alegre.

Las mai jos niște imagini…

Vista Alegre are o istorie de 200 de ani și este unul dintre lucrurile de care portughezii sunt foarte mândri. Fabrica a fost fondată de José Ferreira Pinto Basto în 1824 și a ajuns în scurt timp de la înființare furnizor regal de porțelanuri și cristaluri. Azi este un brand de lux de notorietate internațională.

Sub acest nume există un hotel, o fabrică de porțelanuri, una de cristaluri și un muzeu. Internetul este plin de aprecieri pentru tot ceea ce se produce aici și pentru colaborările cu sutele de designeri din Portugalia sau din alte părți ale lumii.

Produsele create de Vista Alegre au obținut premii internaționale de design și au ocupat podiumurile concursurilor de gen din lume.

Și azi piesele sunt pictate manual în Portugalia, ceea ce le face unice și dezirabile, pentru că oferă o experiență inedită și certitudinea că deținerii un obiect de artă unicat.

Mai mult, sunt foarte tentată să-mi fac și o mică vacanță la hotelul lor, Montebelo Vista Alegre, în Ílhavo, Portugalia și să văd cum a  fost renovat un palat din secolul al 17-lea cu 13 milioane de euro.

Are 82 de camere, între care 10 sunt vechi și restaurate într-un stil glorios, restul sunt noi și moderne. Pereții sunt acoperiți de boluri și farfurii de porțelan, precum și siluete delicate pictate manual de păsări sau fluturi. Piscină, vedere la râu sau la capela principală, o construcție legendară din zonă.

Vă recomand acest brand, pentru că are grație și stil, dar și pentru că are o istorie neîntreruptă a producerii de frumos, ori pentru mine asta este esențial. Frumosul mă vindecă, în cazul meu el are rol terapeutic.

 

 

 

 

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *