Restaurantul „Ivan Pescar & Scrumbia Bar”, experiența culinară de campion

Restaurantul „Ivan Pescar & Scrumbia Bar”, experiența culinară de campion

Mărturisesc că tot ce ține de Ivan Patzaichin mă cucerește instantaneu și nu am nevoie de confirmări ca să cred în ceea ce face și să merg pe mâna lui, fie că e vorba de modă, de sport, de principii sau de… mâncare.

Și aș numi asta puterea unui brand care niciodată nu și-a încălcat valorile și principiile.

De aceea, când am aflat că a deschis un restaurant cu profil pescăresc în București, Ivan Pescar & Scrumbia Bar, după modelul celui pe care îl are în Tulcea, m-am și dus să-l văd.

Foto cu #HuaweiUltiMate

Se află în clădirea The ARK al cărei proprietar este arhitectul Teodor Frolu, cel care a semnat și designul interior al restaurantului.

La intrare te oprește vizual o fotografie (realizată de Nicu Ilfoveanu) care îl reprezintă pe cel mai bătrân pescar din Mila 23 care mai pescuiește încă! Are peste 80 de ani și imaginea în care el se odihnește pe marginea patului te confiscă mai multe secunde și te introduce fără dubiu în lumea de pe malul Dunării.

De altfel și restaurantul reușește să aibă o ținută care nu epatează, e chiar ușor austeră pe alocuri.

Restaurantul are în meniu 20 de feluri de mâncare, toate cu pește din Dunăre, iar bucătăria este sub motoul no fusion, adică nu este îngăduit sau promovat niciun experiment culinar, rețetele sunt doar cele tradiționale, iar perioadele de prohibiție sunt respectate.

The ARK, clădirea în care se află restaurantul, este un hub cultural în care se va deschide în curând și un magazin cu produsele Patzaichin. Platforma Tradițiilor Creative  în care pe lângă Teodor Frolu îl găsim și pe antropologul Vintilă Mihăilescu, este una care vrea să demonstreze și să popularizeze ideea că tradiția adevărată nu trebuie să fie nici kitsch, nici artizanat de talcioc ca să fie apreciată.

Ivan Patzaikin este omul care susține și girează acest concept, fiind un personaj unic în România, unul dintre puținii care nu și-a pătat numele cu niciun compromis. Atât produsele de vestimentație din colecția care-i poartă numele cât și restaurantul trădează autenticitatea care se leagă intim de numele celebrului campion.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu:

Comments are closed.