(P) Și totuși, există o soluție să poți sta în pantofi iarna, la evenimente

(P) Și totuși, există o soluție să poți sta în pantofi iarna, la evenimente

Timpul este cel mai bun prieten al meu, îmi place că viața mea curge firesc, am ajuns la o vârstă la care nu am regrete și, oricum, dacă aș avea, la ce mi-ar mai folosi?

Sigur, timpul nu te iartă dacă te așezi împotriva lui, el va câștiga no matter what, dar dacă ți-l iei aliat, vei constata că e unul de nădejde.

Cu trecerea lui, a timpului, apar probleme, și chiar dacă stai bine și cu sufletul și cu mintea, cu trupul, în schimb, se întâmplă altceva. El răspunde la trecerea timpului nu neapărat în bine… Apar probleme de alt tip.

Uneori vreau să le recunosc și să vorbesc despre ele, alteori mă prefac că ele nu există, deși nu politica struțului este cea mai bună în viață.

Și cum, asumându-mi rolul de blogger, sau mai exact meseria, fiindcă, da, este o meserie de mai mult de un an încoace, trebuie să vă împărtășesc de prin casă sau din viața mea lucruri care vă pot fi de folos, depășind granița curiozității.

Așa am ajuns la capitolul senzații.

Și nu, nu la orice senzații mă voi referi, ci la cele de mâini și picioare reci cu care m-am confruntat mereu, și din ce în ce mai intens acum.

Lucrez într-o lume în care aparența contează. Pentru mine, mai puțin, nu mai am ambiții de genul acesta și, de fapt, nu le-am avut niciodată, dacă stau bine să mă gândesc- cum ar fi să mă războiesc în poșete, sau să arăt că am ultimul item dintr-o colecție. Mi s-a părut mult mai valoros să păstrez senzualitatea în intimitate, să fiu mai puțin show off și, în general, să mă îmbrac decent și fără cusur, dacă se poate.

Dar am o slăbiciune și ea se numește pantoful. Îmi plac pantofii, am o mulțime, deși port numai 3 perechi, mă distrez privindu-i, cred că este un fetiș. Dar nu m-am bucurat mereu de ei, mai ales în momentele în care aș fi putut să o fac.

Țin minte că la lansarea revistei Elle la Paris, Elle Turcia, mai exact, s-a stat la o coadă imensă în acea seară de toamnă târzie, în Place Vendom, pentru a intra în eleganta clădire care urma să adăpostească celebrități, modele faimoase de peste tot din lume, ziariști, invitați speciali, designeri, etc.

În fața mea, pe trotuar așteptau fete în sandale, cu o blăniță minusculă aruncată pe umeri, peste rochia cu paiete scurtă, foarte scurtă.

Admiram corpurile lor zvelte și fragile în același timp, dar cel mai mult mă deranja faptul că nu înțelegeam cum pot sta în acele sandale, eu fiind în cizme și suferind de frig. Având cizme, aveam și mânuși, deci și palton:(…

Ele însă păreau că sfidează și temperaturi și anotimpuri. Aveau corpurile calde, mâinile și picioarele roz, se mai apropiau unele de altele pentru a alunga frigul, dar cam atât.  Le-am apreciat mereu pe aceste fete, le-am invidiat dintotdeauna. Sincer.

Dar asta e, mi-am zis, eu nu voi fi altfel niciodată. Și acest „niciodată” nu mi-a sunat bine.

Am constatat că senzația neplăcută de mâini și picioare „de gheață” crește în timp și ea amplifică și frustrarea și complexele. Simți că se uită toată lumea la tine, parcă nici părul nu-ți stă bine, parcă ești și parcă nu ești.

Ei bine, cu trecerea timpului, senzațiile s-au amplificat, nu, nu cele de nemulțumire, ci cele legate de mâini și picioare reci. De fapt, circulația periferică cedează, mai ales dacă viața e sedentară cum este a mea. Mi s-a spus că femeile sunt predispuse într-un procent mult mai mare decât bărbații la acest lucru și asta din cauze genetice, și că, în timp, problema avansează de fapt de la extremități ajungând chiar să afecteze memoria făcând-o mai slabă (ceea ce mă cam sperie) și toate acestea doar din cauza circulației periferice deficitare.

Nu iau niciodată o măsură pentru sănătatea mea fără să-i întreb pe medici, îmi fac analize, sunt un om civilizat, cred că e o formă de educație să te cauți, să vezi ce probleme ai și să încerci să le tratezi sau să le previi evoluția… Te costă mai puțin prevenția decât tratamentul și grija pe care trebuie să o acorzi corpului și sănătății este obligatorie.

Face parte din noi, deși văd cu uimire cum femei educate, cu diplome pe pereți, lasă o afecțiune până în ultimul moment să le degradeze sănătatea și nu merg la medic!

Timpul de calitate pe care mi l-am cumpărat lucrând de acasă, din fața computerului, scriind, dezvoltând proiecte, dar fiind totuși acasă, are o singură condiție de existență: sănătatea mea. Dacă sunt sănătoasă, desigur și muncă e, și veselie e, și plăcere, și succes. Cred că poți face orice îți pui în minte, dacă ești consecvent, știi ce vrei, ai pricepere și… sănătate.

Așa că întreb. Mă informez. Aflu tot ce este nou, tot ce poate să mă ajute.

Îmi doresc să nu-mi simt picioarele și mâinile reci, să pot merge la evenimente în pantofi și să găsesc soluții rapide pentru aceste probleme.

Până la urmă există pentru toate. Soluția care mi s-a recomandat este suplimentul alimentar GinkoPrim Max și controale periodice la medic, analize o dată pe an și mai multă atenție la alimentație.

————————————————————————————————————————

GinkoPrim Max conține o formulă cu extract standardizat de Ginkgo biloba, Magneziu și Zinc. Aceste trei ingrediente au beneficii importante pentru corpul nostru.

Ginko Prim Max – datorită conținutului ridicat de Ginkgo biloba (120mg) spirjină circulația periferică și ajută memoria.

Ingrediente: magneziu (150mg), ginkgo biloba (120mg), zinc (15mg)

 

 

 

Lasă un comentariu:

Comments are closed.