La un moment dat va trebui să-ți asumi un risc. Asumă-ți-l!

La un moment dat va trebui să-ți asumi un risc. Asumă-ți-l!

#JurnalulUnei ZileBune

Azi a fost cu adevărat o zi foarte foarte bună.

Am participat la conferințele The Power of Storytelling 2018 și am ascultat de dimineață până seara oameni talentați, plini de voință, de energie, adevărați doers. Profesioniști adevărați, jurnaliști de la New York Times sau Washington Post, de exemplu, care au vorbit despre… puterea poveștilor. The Power of Storytelling, puterea poveștilor reale, adânci, deloc fardate, puterea acelor povești care schimbă lumea, la propriu.

Nu voi face o recenzie seacă și #preadeșteaptăcasăfieșicitită, ci voi spune sincer cine mi-a plăcut și ce mi-a rămas în minte.

În primul rând l-am ascultat pe Jonah Sachs, autor, speaker și creator de campanii de marketing virale cum e cea legată de blood diamonds în cadrul Amnesty Internațional Awareness, vizualizată de peste 20 de milioane de oameni, sau campanii de mediu vizualizate de peste 60 de milioane.

De la el am aflat câteva lucruri care m-au și inspirat:

1. Nu te înconjura, la birou sau în echipa ta numai cu oameni care seamănă cu tine și care împărtășesc aceleași valori cu tine. În felul acesta creativitatea moare, nu mai este provocată. So, beware of those who share your values:)

2. Beeing an expert, can make you stupid. Adică fiind atât de ancorat în propriile tale convingeri și având o idee clară și fixă despre lume, atunci când apar schimbările, riști să nu le vezi, doar pentru că tu știi altceva.

3. Încearcă să faci înveți lucruri pe care nu le știi. În felul acesta vei deveni modest și vei înțelege că nu ești buricul pămîntului.

4. Anxietatea poate crește creativitatrea (până la un punct). Nimeni din cei care vor să schimbe lucruri sau să dezvolte o idee, nu o fac în starea de relaxare. Această nervozitate poate fi creativă. Atenție, nu trebuie să se transforme în panică.

5. La un moment dat te vei afla în fața unui zone de risc, orice ai face. Nu-ți fie teamă, asumă-ți riscul, există o cale de rezolvare mereu.

Jennifer Brandel

Este CEO și fondatorul companiei Hearken care învață redacțiile un soi nou de jurnalism și anume acela bazat pe nevoile cititorilor. De-adevăratelea. Ei pun întrebări, își exprimă nedumerierea în legătură cu tot felul de lucruri care se întâmpălă în societate și ne-a demonstrat că nu de puține ori, plecând de la o întrebare, sau o curiozitate exprimată de un cetățean, a ajuns la soluții pentru situații sociale sau chiar la modificări de legi!

De la ea am aflat că

1. Trebuie să fii curios și să întrebi. Întreabă și vei schimba lumea.

2. Optimizările în ceea ce privește noul jurnalism nu vor fi spre mărirea vitezei, ci spre creșterea nivelului de încredere.

Nina Bernam.

Locuiește la New York și face fotografie de reportaj. Este și educator, scriitor și realizator de film.

Cea mai recentă carte a sa, cea dediată unei fete supraviețuitoare abuzurilor sexuale, venită din Londra, acolo unde a cunoscut-o pe când era foarte tânără.

Viața a făcut în așa fel încât drumurile lor s-au întâlnit de foarte multe ori, până când au legat o prietenie veche de 25 de ani! Despre viața acestei ființe traumatizate care s-a îmbolnăvit pânăala urmă de SIDA, a scris Nina în cartea sa, „Autobiography of Miss Wish”.

Drumul pe care aceste femei, una albă, de succes, cu o carieră impecabilă și una neagră, traumatizată l-au făcut împreună a dus la această carte care are puterea unei povești bine scrise, adevărate și plină de esențe. tristă, desigur, așa cum sunt troste destinetele tuturor femeilor care cad pradă abuzurilor, care nu au nicio șansă în viață, așa cum triste sunt și poveștile celor fără de casă care zac în New York pe străzi și pe care newyorkezii s-au învățat să nu-i mai vadă… Ba, mai mult, unii se îmbolnăvesc cu bună știință de SIDA pentru a primi casă de la stat. Te întrebi cum e posibil? Uite că e. Suferința nu alege, se poate întâmpla și pe străzile celui mai mare și mai strălucitor oraș din lume…

De la ea am reținut că dacă un om vrea să-și spună povestea, înceracă să afli de ce vrea și făcând asta pentru el, un simplu consimțământ din partea sa nu va fi de ajuns…

Mâine este partea a doua a conferinței. Mâine mai multe povești!

Photos by Cătălin Georgescu and Vlad Cupșa.

Lasă un comentariu:

Comments are closed.