Ghid de îngrijire al femeii de 50 (2). Adică al meu

Ghid de îngrijire al femeii de 50 (2). Adică al meu

Probabil că nu este un ghid destinat doar femeii, sau doar femeii la 50. Poate fi folosit de oricine, orice sex și vârstă ar avea…

Este de fapt un colaj cu ceea ce folosesc în zilele de vară, în zilele călduroase până la fierbere.

Spuneam aici că, de la un anumit moment încolo, frumusețea chiar vine din interior, adică din sănătatea organelor și a trupului, în general.

De aceea, după ce am discutat cu prietena mea, care este și medicul meu de familie, Sandra Alexiu, spunându-i una, alta, ea mi-a recomandat să mănânc în fiecare zi fructe de pădure, sau să-mi fac smoothies din ele. Bune pentru ochi, vase de sânge, etc. Și am ascultat-o, așa cum fac mereu.

Este importantă nu numai medicația, ci și alimentația, după cum știți.

Și, pentru că frumusețea aia pe care pun eu preț vine din zâmbet, din starea de bine, nu neapărat din numărul standard de centimetri din talie sau bust, am adăugat în recomandările mele boosterul cotidian, Vichy 89, pe care îl folosesc pentru că e apă vulcanică în combinație cu acid hialuronic, nimic mai hidratant și mai ușor.

Mă spăl pe mâini mult, agresiv. Și mereu am nevoie de creme de mâini, iar cea de la Zepter este fabuloasă, fiindcă nu rămîne nimic, nicio urmă de grăsime pe piele, ci doar în ea, la doar  câteva secunde după ce am aplicat-o. Elvețienii ăștia… Nu știu numai cu ceasurile și ciocolata…

Îmi încep ziua cu Nespresso și asta nu o spun doar pentru că este partenerul meu oficial de conversații inspiraționale, ci și pentru că ador această cafea și acum, mai ales, pe cea numită freddo intenso pe care o beau, firește, cu gheață.

Nu îmi place căldura în oraș, o ador numai la malul mării și nici acolo între 13-18. De aceea am în geantă apa Evian pusă la frigider, rece și hidratantă, pe care o folosesc imediat ce simt că temperatura crește și soarele devine nemilos. Împotriva lui folosesc crema Vichy 50 în formula pe care o vedeți, bună pentru toată familia, pentru corp și față.

Revenind, da, nu-mi mai place căldura, am devenit puțin cusurgie, poate chiar pretențioasă, uneori absurdă. Îmi aduc aminte că făceam nudism la Vama Veche și orele nu contau, și nici zilele și nimic. de fapt… Dar aveam 20, 30 de ani.

Azi caut pareo în culoare cu pălăria, și nici flip-flopșii nu pot fi de orice fel. Geanta de plajă trebuie să fie obligatoriu din rafie, iar prosopul într-o singură culoare. Firește, mofturi de vară pe care mi le alimentez singură și la care, la o adică, aș putea renunța oricând, dar sună așa de bine să fii complicată, nu să pari, ci chiar să fii, nu-i așa? Aduce un pic a femeie sofisticată… la orice vârstă ar fi ea…

Lasă un comentariu:

Comments are closed.