Cele mai frumoase aranjamente florale și floriștii care le creează

Cele mai frumoase aranjamente florale și floriștii care le creează

M-am gândit deseori că, a lucra cu florile, te scutește de stresul lucrului cu oamenii. Într-un fel este adevărat, dar nu în totalitate, cred…

Însă în mod evident, dacă ești înconjurat de florile pe care în fiece zi ești preocupat să le pui în evidență sau să le combini în aranjamente neașteptate, care te bucură și îți luminează viața, atunci nu poți fi un om rău, un om negativ…

Cei 3 floriști pe care i-am observat și admirat de-a lungul timpului și cărora le-am urmărit mereu creațiile și implicarea, inovația și frumusețea sunt Ioana Uretu de la Carți, dulciuri și flori, Dhaniel Nora de la Purpleflowers.ro si Alexandru Dadoo de la Maison Dadoo.

I-am rugat să ne încânte cu cele mai frumoase aranjamente florale pe care le pot face, un fel de top (a fost greu, a fost ca și cum i-a chestiona pe părinți pe care dintre copii îi iubește mai mult) și i-am întrebat ce e nou în meseria lor, ce înseamnă pentru ei pasiunea asta și florile, în general…

Ioana Uretu, „Cărți, dulciuri și flori”

„Creație. Visare. Liniște. Terapie. Frumos. Sensibilitate. Putere. Delicatețe. Formă. Esență. Dăruire.

Toate acestea însumează ceea ce iubesc mai mult: florile!

Sunt recunoscătoare pentru darul pe care l-am primit de la divinitate, eu îl numesc har și cred cu tarie că m-am născut cu el. Stilul în care creez este unul lejer, texturat, luminos, romantic, vesel si abundent. Iubesc florile și le las să-mi absoarbă toate mood-urile, le ascult și le așez acolo unde ele îmi cer. Asta e creație din perspectiva mea. Sa le ascult limbajul.

De fapt, sa lucrezi cu florile înseamnă terapie Mind & Soul. Cuvintele pe care le-aș așeza lîngă businessul meu ar fi: Smiles, Joy, High Vibrations, Good Vibes, Good Life!

Dhaniel Nora (Purpleflowers.ro)

În industria floristicii “modern” este sinonim cu “lejer” de câțiva ani buni încoace. S-au schimbat culori, texturi, au apărut flori și verdețuri noi, dar stilul acesta lejer, cu flori și verdeturi în mai multe planuri, este încă preferat chiar și în România. Mă bucur nespus că s-au adăugat micile construcții din tot felul de materiale-sârmă, crengi, lemne, ață, etc – pe care le iubesc, dar stilul acesta de aranjare al florilor a rămas la fel.

Recunosc, în general nu țin cont de tendințe (n-am înțeles niciodată floriștii care își aliniază munca cu mult-prea-marketata culoare a anului “pantonențiană”, institut care nu are nimic de-a face cu floristica). Si chiar dacă mă inspir din felul de-a fi al oamenilor cu care lucrez, totuși, stilul ăsta lejer, natural, aparent neglijent, mi s-a potrivit perfect. Mi se pare cumva extrem de permisiv. Dacă stăpânești aceasta tehnică (ca în orice domeniu creativ, “naturalul” nu se obține atât de … natural), dar dacă stăpânești această tehnică atunci îți va fi extraordinar de ușor să transpui în realitate designul floral gândit.

Alexandru Dadoo, „Maison Dadoo”

Inspirația la noi este constantă și în continuă dezvoltare, aceasta depinzând foarte mult de provocări, de așteptările din jur, de așteptările mele de la mine însumi, aș compara-o cu o concurență constructivă, care aspiră spre diversitate, spre nou. Atunci când spunem “industria mea”, ne referim la o industrie la nivel național, pentru că îmi doresc ca industria din România sa fie mai educată și mai deschisă spre fairplay, dar totodată cu calități și prestări de servicii la nivel internațional, și nu doar în acest an, ci în fiecare an.

Aranjamente Maison Dadoo

În momentul în care este vorba despre un serviciu personalizat, nu credem neapărat în trenduri, ci mai degrabă în ceea ce își dorește fiecare, sau mai exact ce i se potrivește fiecăruia.

Cred ca acesta este si specificul nostru, că oferim servicii “sur mesure”, foarte personalizate, că aducem cumva în prim plan partea umană și încercăm să avem o abordare deschisă, aducând cât mai mult plus valoare clienților, indiferent de cerințe și așteptări.

Și dacă tot vorbim de flori, atunci să ascultăm și cel mai minunat vals dedicat lor de Ceaikovski.

Că, dacă tot e să fim romantici, să ne și asumăm și să fim până la capăt!

Lasă un comentariu:

Comments are closed.