Ce au femeile în geantă?

Ce au femeile în geantă? Foto: Mihail Seidner

E o întrebare/preocupare pe care o văd adesea atinsă în articolele din reviste și site-uri. S-a făcut din acest subiect un scop în sine, un fel de „content” cum se spune azi…

Ce are o femeie în geantă?! Dar de ce interesează? Doar pentru că e vorba despre un conținut interzis, care pare misterios și plin de promisiuni?

Da, este un conținut interzis, da, este misterios și mai mult decât atât, este, uneori, și de neînțeles. Chiar și pentru noi, femeile. E greu de explicat ce cărăm toată ziua pe umăr. E greu de spus de ce anume avem nevoie când ni se pare că avem nevoie… Dar un răspuns la întrebare merită încercat…
În geanta unei femei se poate afla un univers mai mare sau mai mic. Uneori ea îl umple cu griji și spaime: medicamente, creme, loțiuni, vitamine, alteori cu frumusețe- rujuri, farduri, blushuri, creioane, mascara. Câteodată doar cu grija pentru copii- o mică jucărie, sau o suzetă, un borcănel cu mâncare sau doar o ciocolată, un ou cu surprize sau un nurofen că, dacă… Doamne ferește….
Gențile noastre au început să se mărească odată cu emanciparea pe care am cerut-o și obținut-o… Computere sau tablete, telefoane și încărcătoare, baterii de rezervă și cabluri. Și, dacă ai vrea să sondezi adâncimea unei poșete vei mai găsi în buzunare secrete, sau la vedere, mostre de parfumuri, o cremă de mâini, cărți de vizită sau carduri de tot felul. Gențile noastre suntem chiar noi în miniatură: colorate sau gri, sobre sau strălucitoare, minimaliste sau opulente, austere sau sclipitoare. Mari sau mici, poșetele noastre adună în ele micile preocupări, marile spaime, secrete minore, sau taine de nepătruns. Pentru că în gențile noastre se află soluția pentru orice, de la forfecuțe la pastă de dinți, de la stick la lipstick.
Ni le schimbăm des, le păstrăm sau le oferim, le folosim sau doar le admirăm. Ele spun ceva despre noi și ne cunosc toate secretele. Și, odată cu trecerea timpului, romantismul lor de la început, atins de parfumuri vechi, pudrate, strivit de flori presate ascunse în falduri de mătase sau înnobilat de vreo batistă plânsă cu lacrimi de amor, a cam dispărut.
Gențile sunt azi mai mult utile decât romantice, dar pline cu toată a noastră viață pe care o ținem strânsă în capse și fermoare, legată cu șnururi sau țintuită în magneți.

 

 

Lasă un comentariu:

Comments are closed.