Avem nevoie de un patriarh duhovnic, nu antreprenor

Avem nevoie de un patriarh duhovnic, nu antreprenor
Avem nevoie de duhovnic. De un Patriarh duhovnic, nu antreprenor. Țara asta are sufletul rătăcit și bolnav. Avem nevoie de cuvinte calde și bune, de iertare și iubire.
Românii au nevoie de mângâiere și de balsamul pe care îl pune pe rană o vorbă înțeleaptă.
De aici și cu asta începe formarea omului.
De aceea, atunci când vedem mizeriile descrise în materialul realizat de Recorder și, mai ales, când vedem felul în care chiar oamenii Patriarhului vorbesc despre el ca fiind „marele alb” și securist- revolta noastră crește.
Și nu numai pentru că sunt bani mulți la mijloc care se cheltuiesc spre îngrășarea unora (oh, cât de des am auzit asta în ultimii ani despre atât de multe entități administrative), ci și pentru că simțim acut, de fapt, lipsa iubirii și a compasiunii, precum și a modelului pentru aplicarea lor.
Cu cât banii sunt mai mulți, cu atât virtuțile sunt mai puține, se pare
Și, așa cum președintele merge la schi când ard oameni în spitale, așa și patriarhul administrează bani atunci când oamenii au nevoie de cu totul altceva.
Atunci când o oaie este rătăcită, păstorul le lasă pe toate celelalte oi ale sale pentru a o recupera pe cea pierdută, nu-i așa?
Se pare că păstorul nostru s-a închis în seif și aprobă documentații…
Avem nevoie de un păstor spiritual, de un duhovnic.
Și, așa cum Teoctist a ajuns să regrete că a acceptat dărâmarea bisericilor, așa și Daniel se va căi de binecuvântarea cu care a construit prea multe… din ziduri, dar prea puține în inimi

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *