10 beauty tips valabile oricând

10 beauty tips valabile oricând

Eu cred că toate femeile sunt frumoase. Ce femeie nu este frumoasă când zâmbește, de pildă? Sau când e iubită? Sau chiar când suferă? Vorba poetului Lucian Blaga: „Unele femei sunt mai frumoase când suferă, altele când sunt stăpânite de-o pasiune, şi iarăşi altele, când sunt luminate de-o bucurie… Îmi pare că o femeie e făcută anume pentru simţământul în care e mai frumoasă. Dacă e mai frumoasă în momente de suferinţă, natura a creat-o într-adins pentru suferinţă. Văd în frumuseţea femeii soarta ei.”

Devenind mai pragmatică, întreb: oare ce beauty tips se mai pot da, când magazinele sunt pline de atât de multe produse de înfrumusețare? Ce secrete și ce necunoscute să mai dezvălui? Cred că pentru orice problemă există o soluție care se poate cumpăra. (De aceea sunt foarte curioasă să citesc articolele pe această temă ale colegelor mele din #acinceaputere)

E adevărat, dar asta știi cum e? Ca aia când am întrebat eu în America, în Atlanta, la sediul Coca Cola, în glumă, firește: „Și? Care e formula băuturii?” Sigur că s-a râs, nu eram prima care întreba clișeul ăsta (stupid, desigur), dar oamenii, politicoși, mi-au răspuns: „chiar dacă îți spunem, nu vei ști ce să faci cu ea. Pentru că nu vei ști să combini ingredientele și nu vei cunoaște nici procedeele.” Cam așa mi-au răspuns oamenii care știau totul despre Coca Cola.

Așa și eu: ce să-ți spun altceva, decât ce fac eu, pentru că în ceea ce mă privește, știu totul😊

Somnul

Niciodată nu am arătat mai bine decât atunci când am dormit, când m-am odihnit exact atunci când corpul mi-a cerut-o. Și niciodată nu am dormit mai bine ca în vacanțe:) Deci somnul, mie, mi-a folosit. Mi s-a întins fața, mi s-au limpezit ochii și mintea. Și mi-au redat o anume pace a chipului…

Încearcă să te culci devreme și să ai un somn cât se poate de liniștit. Dacă te poți băga în pat până la 10,30 seara, e perfect, dacă nu, măcar ai grijă ca, înainte de a te culca, să intri într-o stare bună, relaxată. Nu fuma, nu bea alcool și nu mânca înainte de a adormi. Toate acestea strică tenul și somnul.

Cititul

Atunci când te bucuri de povești, și corpul tău se bucură de liniște și relaxare. În plus, este momentul tău intim pe care nu ți-l poate lua nimeni. Și apoi, nu ați observat că oamenii care citesc au un aer aparte, sunt învăluiți de o anume aură? Oamenii care citesc arată altfel, sunt mai atractivi, după cum scria criticul Alex Ștefănescu în cartea lui, „Mesaj către tineri”

Vitamina C

Serumurile cu vitamina C sau feliile de fructe puse pe față din când în când, aduc o energie în plus pielii, o tonifică și îi întârzîie procesele oxidative. Așa am citit, dar așa am și văzut la mama și bunica mea. Cândva am făcut un interviu cu Irina Nicolau, etnolog la Muzeul Țăranului Român, o femeie excepțională despre care am mai scris aici și care mi-a povestit cum se îngrijeau fetele și femeile în satul românesc acum 100 de ani. Nu aveți idee câtă putere aveau natura, plantele sau fructele asupra tenului și câtă grijă aveau și atunci femeile de ele. Luau din grădină fructe de sezon cu care se frecau pe față și pe buze, de exemplu…

Măștile 

Orice mască fie cu colagen, fie cu acid hialuronic am constat că îmi face bine și mă destinde. Pielea este mai fericită și mai bine hrănită. Cel puțin de două pe ori săptămână le folosesc. Când citești sau scrii, când vorbești la telefon sau te uiți la tv, pune și o mască pe față, că nici nu știi când trec cele 20 de minute necesare pentru a obține efectul dorit.

SPF 50

Probabil că trebuia trecut înaintea somnului… Îmbătrânirea de datorează într-un procent strivitor soarelui și razelor lui ultaviolete. De aceea, ferește-te de ele. Citeam pe unele grupuri de beauty că unele femei își dau cu factor de protecție și când stau acasă, în fața computerului. Am făcut-o și eu, că rău nu-mi pică. Și nu mi-a picat.

Alimentație echilibrată

Aici recunosc, sunt lupul moralist, că nu reușesc decât cu greu să nu fac excese, însă știu cum mă simt și cum arăt când reușesc să fac asta.

Respectarea ritualului de îngrijire zilnică, adică în „fiecare zi”…

… după cum îi și spune și numele: curățarea tenului, aplicarea cremei de zi pentru zi și cea de noapte, pentru, ei, da… noapte! Peste zi, un serum și o dată pe săptămână un scrub. Am încercat multe creme de-a lungul timpului, am ales doar ceea ce am simțit că funcșionează. Alege crema care îți place, care îți face bine.  Soacra mea are 91 de ani și de cel puțin 15 ani folosește aceeași cremă pe care o comandăm la Cluj și care are un concentrat mare de gălbenele și cătină. Mama își comanda cremele la farmacie, vă dași seama că existau farmaciști,

Un primer bun 

Machiajul, fie el chiar unul simplu, nu trebuie să curgă, să facă dungi sau să intre în ridurile fine de pe față. De aceea, un primer bun este esențial. Întins uniform pe față, ochi, buze, el va reține machiajul. Eu folosesc și un fixator de machiaj la final, pentru mai multă siguranță. Cât despre machiaj, lucrurile, în ceea ce mă privește, sunt simple.

Îmi aduc aminte că eram la Paris și am trecut pe lângă un magazin Bobbi Brown. Am intrat. Acolo, după ce am ales destul de multe lucruri, un make up artist al brandului mi-a spus: „folosește umbrele și culorile de pe fața ta pentru a te machia natural.”

Așa am învățat să corectez cearcănele, dar să las maroul natural de deasupra pleoapelor ca și cum ar fi o umbră obținută din machiaj. Să folosesc glossuri naturale și să nu forțez culoarea buzelor, cu excepția momentelor în care doresc un ruj roșu, de pildă.

Apa/Hidratarea

Apa termală pentru față de care nu mă despart, apa băută foarte des, apa de mare, apa de la duș. Apa. Energia ei este miraculoasă.

 

Sprâncenele perfect îngrijite

O actriță româncă, Ileana Pavelescu, spunea că frumusețea unei femei este accentuată de sprâncenele perfect îngrijite. Țin minte că i-am citit această declarație pe vremea comunismului, când eram un copil și când, fascinată de coperta revistei Cinema pe care se afla figura acestei femei, am asimilat sfatul ei pentru totdeauna.

De atunci încolo am avut grijă de sprâncene în mod natural. Și, în general, nu am intervenit în evoluția naturală, firească a feței, a expresiei mele. Nu pot da timpul înapoi, de aceea am decis că e mult mai util să mă împrietenesc cu timpul care vine, pentru ca nici el să nu mă devoreze, și nici eu să nu-l resping.

#ACinceaPutere nu este un site, nu este un blog, este un grup de 5 voci, Cristina Stănciulescu, Ana Bîtu, Diana Cosmin, Mara Coman și Noemi Meilman care se reunesc editorial atunci când lumea e strânsă cu ușa de câte un subiect care devine fierbinte ca un cartof sau când apare un moment în care pur și simplu vocile femeilor pot schimba stările lucrurilor.

#ACinceaPutere este despre bun simț, cinste, frumusețe, caracter, cultura și demnitatea care, dacă (și atunci când) lipsesc, declanșează vocile acestei „platforme”editoriale.

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *