Catrinel Marlon : "Frumusețea este curajul de a fi noi înșine în fiecare moment și în orice situație."

Catrinel Marlon

Model și femeie de afaceri, Catrinel Marlon, cunoscută publicului din România acum mulți ani sub numele Catrinel Menghia, mi-a povestit un pic din succesul ei. De fapt, mi-a povestit despre viața pe care și-a construit-o plecând de la o copilărie grea și ajungând la o carieră internațională bine meritată și plină de frumusețe. La propriu și la figurat…

 

Cât durează frumusețea unei femei?

După părerea mea, frumusețea este un termen relativ … aceasta este în interiorul nostru și acea frumusețe va crește odată cu îmbogățirea sufletului nostru trecând prin anii vieții. Frumusețea este curajul de a fi noi înșine în fiecare moment și în orice situație. Ne naștem cu o frumusețe interioară și exterioară pe care trebuie doar să o cultivăm.

Am văzut că ai hotărât să dai înapoi din darul primit de la Dumnezeu și întorci frumusețea ta spre cei care au nevoie de ajutor. Mai exact, ești ambasador al Fundației Andrea Bocelli. Ce faci în acest rol și mai ales, cum ai ajuns să reprezinți un asemenea nume?

Întotdeauna mi-a plăcut să-i ajut pe cei din jur să își îndeplineasca visele. Ca orice copil plecat de acasă la o vârsta fragedă, cu un suflet inocent si multe visuri, mâna de ajutor mi-am îndreptat-o inițial spre familia mea atunci când norocul mi-a surâs. Dumnezeu poate așa a hotărât, să mă treacă prin multe ca apoi să mă răsplătească, iar eu continui sa Îi mulțumesc zi de zi așa cum pot. De când m-am născut, Dumnezeu m-a pus la o încercare continuă, așa îmi povestea mămica mea, care în anul ’85, din cauza serviciului și a situației financiare și familiale delicate, a trebuit să mă lase într-un „săptămânal” și timp de un an mă vedea doar mbăta și duminica “fiind prima, ai fost mai sacrificată“ cam așa se exprima mama “râzând“ povestindu-mi de-ale vieții… Acesta a fost doar începutul unui parcurs lung. Drumul copilăriei nu a fost tocmai ușor și asta mi-a dat o fire foarte sensibilă din multe puncte de vedere, dar și puternică în același timp.

Am ales să susțin fundația Bocelli, pentru că am fost suficient de norocoasă să văd cu ochii mei ceea ce face cu adevărat și cum susține diversele, numeroase proiecte. În trecut mi s-a întâmplat să particip la evenimente caritabile, dar spiritul acestei fundației și în special al lui Andrea și al Veronicăi este inegalabil și este un exemplu de urmat și pentru aceasta sunt onorată să o reprezint. Am pus pe agenda fundației și câteva cazuri din România și sper să reușim în viitorul apropiat să realizăm ceva frumos și acolo.

Înțeleg că ai filmat pentru o producție românească în care n-ai vorbit , ci… ai fluierat:)… Despre ce este vorba și ce poți povesti despre acest proiect?

Pot să îți spun doar că m-am antrenat timp de un an împreună cu alt coleg pentru a învăța acest limbaj fluierat care se numeste “el silbo” și care este specific insulei Gomera. Nu a fost ușor, dar rezultatul a fost absolut fenomenal. Pentru moment nu pot să divulg alte informații 🙂

Te rog, spune-mi despre colaborarea ta cu Chopard… Cum ai fost aleasă și, în general, cum e cineva ales să reprezinte un brand ca Chopard? Ce procese sunt în spate?

Brand-ul Chopard m-a abordat acum trei ani când eram la Cannes în concurs cu o producție din Italia și de atunci a început colaborarea noastră directă. În mod normal castingurile se desfășoară prin agențiile de casting care te reprezintă și în spate ai tot timpul un agent. Pot spune că pentru mine Caroline Scheufele este mai mult decat un șef, avem o relație de prietenie foarte frumoasă care evoluează pe zi ce trece mai frumos, implicându-ne în diferite proiecte și în afara brand-ului.

Ce presupune această colaborare? Cât va dura contractul?

Colaborarea constă în efectuarea campaniei anuale plus diferite prezențe la evenimentele lor sau la care iau ei parte reprezentând brand-ul. Nu știu pentru câți ani îi voi reprezenta ca model/actriță, cert este că după câteva sezoane este normal să se aleagă a new face 🙂 cu singuranță voi rămâne în spatale acestui brand, aș vrea sa cresc profesional cu ei pe partea de marketing și comunicare.

Care sunt valorile unui brand ca Chopard? Ce spune el consumatorilor lui în afară de lux?

Valorile sunt reprezentate prin tradiție, familie, independență și sustenabilitate, iar consumatorilor le transmite responsabilitatea socială și expertiza.

Cum îți merg afacerile? Știu că ai un brand de genți și, de curând, te-ai alăturat unei clinici de beauty… Ce îmi poți spune despre cele două? Sunt mai multe afaceri decât cele pe care le-am reținut eu?

Afacerile merg foarte bine, sunt implicată în alte două proiecte împreună cu partenerul meu Massimiliano, dar, Catherinenelle și Villa Brasini sunt cele de care sunt cele mai solicitante în momentul de față.

Am devenit membru al unui grup care se ocupă de medicina estetică și anti-aging, tratamente laser si nutriție, clinici care oferă servicii pentru bunăstare la 360 grade. Bunăstarea și stilul de viață sunt fundamentale, este un proiect foarte captivant, o realitate care nu se referă numai la chirurgia estetică.

Proiectul va lua amploare și în alte orașe ale lumii cu dispozitive medicale calificate si suntem mândri de excelența italiană din punctul de vedere al echipamentului medical.

Ești antreprenor, ai și o echipă? Ce principii de management aplici?

În primul rând un adevarat antreprenor și bun manager, trebuie să își aleagă cu mare grijă echipa și să știe cum să și-o motiveze. Sunt adepta unui management meritocratic, fixez obiective pe baza competențelor fiecăruia și recompensez realizarea si depășirea lor. Este important într-o echipă relativ strânsă să comunic cu fiecare coleg în parte, formarea și atenția personală sunt factori motivatori. Având în vedere că sunt o persoană publică, business-ul se conturează și în jurul crezurilor mele. Așteptările din pe care le am sunt ridicate și este o reală provocare să conduc o echipă de oameni care mă reprezintă pe mine si valorile pe care le promovez .

Care dintre colecțiile de toamnă îți fac acum cu ochiul? Ce-ți place și ce-ți displace din noile trenduri?

Sincer nu am avut timp să mă documentez anul acesta și nu a fost niciodată un subiect fascinant pentru mine 🙂 cred că am fost și voi rămâne un model atipic.

Unde îți faci vacanțele? Ce cauți în vacanțe și ce locuri cu poveste te-au atras?

Toate vacanțele le petrec cu familia (suntem un grup de 15-20 persoane în familia prietenului meu și a mea) de multe ori la țară sau la munte la casele bunicilor, în străinătate sau în România. Călătorind foarte mult cu jobul de-a lungul anului, singura noastră relaxare o găsim în propriile case.

Dacă te întreb acum repede despre o zi memorabilă pentru tine, care ar fi aceea?

Atunci nd sora mea a absolvit universtitatea în Statele Unite și acum câteva zile când am prezentat timp de două ore singură concertul lui Andrea Bocelli în orașul Portovenere.

Care sunt bucuriile/satisfacțiile industriei în care lucrezi și care sunt presiunile ei?

Pentru munca pe care o depun în fiecare zi, primesc bucurie și satisfacție, suntem oameni norocoși și trebuie să trăim aceste momente prețioase ca pe un dar.

Am văzut că ai vorbit în multe interviuri despre puterea femeilor, despre mișcarea #metoo, spune-mi simți că a avut efect această mișcare? A schimbat ceva în atitudinea bărbaților din această industrie?

Problema este că în industrie există încă o mulțime de prejudecăți și lucrurile trebuie să se schimbe. Cred că se vor schimba, dar, desigur, va dura ceva timp. Femeile ar trebui să aibă aceeași șansă de abordare a profesiei, dar nu depinde doar de noi.

 

Am devenit membru al unui grup care se ocupă de medicina estetică și anti-aging, tratamente laser si nutriție, clinici care oferă servicii pentru bunăstare la 360 grade. Bunăstarea și stilul de viață sunt fundamentale, este un proiect foarte captivant, o realitate care nu se referă numai la chirurgia estetică.

Care dintre regizorii cu care ai lucrat ți-a influențat cel mai mult felul de a juca?

Am fost destul de norocoasă să lucrez cu regizori foarte talentați, diferiți unul de celălalt si de la care am învățat lucruri diferite .

Și care fotograf te-a surprins cel mai bine? Sunt imagini în care spui- aici este sufletul meu?

Peter Lindbergh, un maestru al fotografiei mondiale. Creativitatea și dorința de a exprima ceva se simte atunci când ești sub aripa lui la un shooting. Idei, sentimente și emoții sau o combinație de idei … toate sunt capturate în fotografiile făcute de el.

O femeie ca tine bănuiesc că este foarte dorită… Cum te poate seduce un bărbat? Prin ce?

Prin carismă și un suflet frumos.

Ce părere ai despre căsătorie? Te vei mai căsători?

Sunt credincioasă și cred că este un act mare de fidelitate. De șapte ani de zile, prietenul mă cere în căsătorie și îmi place enorm 🙂 curând vom face și noi acest pas.

Ce-ți lipsește acum?

Nimic nu îmi lipsește, pentru că sunt fericită.

Unde vrei să ajungi și ce fel de viață ți-ai proiectat?

Am construit timp de 17 ani acest prezent frumos și nu îmi doresc nimic mai mult decât am în acest moment. Vreau doar să culeg roadele de la ce am însămânțat până acum…

Lasă un comentariu:

Comments are closed.