PUMA sau Adidas?

PUMA sau Adidas?

Cred că singura ceartă dintre doi frați care a dus la ceva bun a fost cea dintre Rudolf Dassler și Adolf Dassler din care au rezultat două branduri, PUMA și Adidas, pe care le-am apreciat la fel sau aproape la fel de-a lungul timpului.

M-am uitat curioasă la filmul despre ei, am citit despre viața lor și am fost intrigată de felul în care s-au poziționat unul față de celălalt, precum și despre competiția acerbă dintre ei.

În orice caz, produsele lor sunt foarte bune, afacerile cinstite, deci nimic de reproșat.

I-a deosebit însă mereu felul în care au ales să-și organizeze comunicarea și marketingul, așa cum cred că i-a diferențiat îndrăzneala sau direcționarea mesajului.

noile modele PUMA

Ca orice consumator care se respectă, am fost mereu atentă la poveștile din spatele brandurilor care m-au interesat, iar povestea celor două mărci a fost una dintre ele. În gașca mea, la liceu sau mai târziu, la facultate, erai mereu respectat dacă aveai ultimul model de Adidas, nu de PUMA. Azi adolescenții au alte preferințe, de pildă Nike Air, sau Balenciaga (pfuuuu…), Off-White (de ce?!)… Gusturile lor sunt modelate de nume din muzică, mai puțin de nume din sport… Ce poartă David Popovici contează mai puțin decât ce poartă Travis Scott.

Revenind, PUMA mi s-a părut dintotdeauna că și-a comunicat valorile mai puțin sau mai discret, de aceea m-a surprins evenimentul pe care l-au organizat de curând, în cadrul căruia au fost prezentate câteva dintre modele iconice din colecțiile Mayze și Slipstream.

Brandul a împlinit 75 de ani- la mulți ani, te ții bine, PUMA– și a decis să influențeze mai mult scena urbană din România pe care acum o ocupă, din punctul meu de vedere și din ceea ce văd  la tinerii din jurul meu, Nike și Adidas, Vans și Converse.

Eu folosesc mult Nike, recunosc, dar mi-au plăcut și aceste modele PUMA  pe care vi le prezint acum.

Unul dintre modele, Mayze, se adresează femeilor pasionate de sneakers și stil urban.

Acest model de sneaker este reprezentat de una dintre cele mai mari staruri pop de pe glob, Dua Lipa, și face parte din platforma She moves us. She moves us este o platformă de comunicare prin intermediul căreia PUMA celebrează femeile care colaborează pentru un viitor mai bun cu ajutorul sportului, a culturii, dar și a valorilor comune.

Colecția Slipstream a fost reinventată pentru a celebra un model clasic cu un design adaptat unui nou stil de viață. Lansat în 1987, modelul de sneakers a devenit rapid unul iconic, fiind favoritul baschetbaliștilor, dar și persoanelor din afara terenului de joc, pe măsură ce a devenit tot mai popular pentru stilul urban. De asemenea, Slipstream este unul dintre cele mai populare modele de sneakers din Japonia, iar noile modele sunt, de asemenea, reiterări ale unor modele populare dezvoltate pentru piața japoneză.

 

 

 

 

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *