Lumânări parfumate și esențe de interior create de branduri de nișă (care mi-au plăcut)

Lumânări parfumate și esențe de interior create de branduri de nișă (care mi-au plăcut)

Cum ies din casă și fac dreapta, apoi stânga, după 20 de metri ajung la Madison Perfumery. La noul sediu, pentru că s-au mutat din Calea Dorobanți unde au fost până acum… Deci am vecini noi, și ce vecini!

A devenit într-o săptămână locul pe care l-am vizitat aproape zilnic și unde am stat, admirat și mirosit parfumuri și lumânări parfumate, este locul în care mi-am petrecut timpul probând bijuterii, cercetând brandurile de beauty și unde am băut cel mai bun cappuccino din oraș.

Am citit poveștile brandurilor și ale creatorilor de nișă prezenți în Madison Perfumery și împărtășesc acum cu voi cele care mi-au plăcut cel mai mult, deși este relativ și neîncăpător, întrucât sunt mult mai multe.

În primul rând, vreau să vă povestesc despre brandul Astier de Villatte.

Parizian, desigur, este brandul sub care designerii Ivan Pericoli and Benoit Astier de Villatte continuă tradiția prelucării ceramicii artizanale, creând obiecte decorative de o grație infinită. În plus s-au lansat și în industria lumânărilor parfumate dintre care am remarcat parfumurile Opera, Rue Saint Honore, Commune de Paris și… Hollywood.

Suport de ardere pentru bețișoare, Antoinette

Fiecare dintre acestea au o poveste, un scenariu, un demers olfactiv care te fac să evadezi fie în după-amieze târzii când se deschid ușile unui boutique din vechiul Paris din care străbat mirosurile de piele, ambră, pudră și iasomie (Rue Saint Honore) fie de santal, miere și tămâie neagră care se întrepătrund cu sunetele muzicii (Opera).

Commune de Paris este suprinzătoare și m-a făcut curioasă- oare cum ar putea mirosi Comuna din Paris?:) (vorbim de primul guvern care a preluat puterea în mâinile clasei muncitoare în 1871 și care a guvernat vreo două luni).

Ei bine, m-am lămurit: rafale de citrice, ascuțite și vii, lămâie, bergamotă și mușcată, pudră și tâmâie suavă. O nebunie…

Baobab Collection

Lumânări create manual în Belgia care aduc toată esența Africii cu ele. Vasele care le conțin sunt exotice, cum altfel? iar parfumurile intense și năucitoare. Lumânările voluminoase, pot arde mii de ore fără fum și vasele, odată ceara arsă, devin vaze, sau ce vreți…

Vilhelm Parfumery

Un brand newyorkez care creează nu numai esențe, ci adevărate uși către alte dimensiuni de spațiu și timp…

Swedish Chocolate are un parfum de cacao care cotropește toate simțurile și stârnește toate poftele…

Și… firește… ta-daaaammmm…

Cire Trudon, cel mai vechi brand de lumânări parfumate din lume (1643). De la Ludovic al XVI-lea până la Napoleon și de la Expoziția Internațională din secolul XIX până în zilele noastre, acest brand a traversat timpul și timpurile cu un profesionalism care a dus manufactura până la artă!

Orice aș recomanda din acest brand este categoric, de top. O fac totuși, X-Mas 2021 Candle Bayonne cu note înalte de cacao, medii de ardei iute și baza de pin.

Difuzoare Trudon

 

 

 

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *