Irina Marinescu și Crina Semciuc sunt MOM- un pop-up store caritabil

Irina Marinescu și Crina Semciuc sunt MOM- un pop-up store caritabil

M.O.M. este un proiect social apărut din dorința de a da mai departe și de a-i ajuta pe cei vulnerabili sau pe cei cărora șansa le-a zâmbit mai puțin, apărut din credința că gesturile mici, dar repetate pot schimba lumea.

M.O.M ia forma unui Pop-Up Store social bazat pe donații pentru a dona mai departe. Fiecare dintre edițiile Pop-Up Store-ului este dedicată unei singure cauze sociale pe care își propune să o susțină.

Persoane publice, influenceri, vedete au donat lucruri, haine, obiecte, de care nu mai au nevoie, pe care M.O.M. le colectează și le distribuie prin donație pentru o perioadă limitată de timp.

„Noi nu vindem, ci recomandăm o donație minimă pentru fiecare produs donat, a cărui valoare este stabilită de donator. Listele donatorilor, precum și inventarul produselor și prețurile lor, vor fi întotdeauna publice.”

Prima ediție M.O.M. este găzduită de București Mall în perioada 25 Noiembrie – 15 Decembrie, cu program de funcționare normal. Toate veniturile acestei ediții, încasate prin donație, vor fi ajunge integral la Hopes&Homes –

Am rugat-o pe Irina Marinescu să scrie ceva despe acest proiect și despre „nașterea” lui.

„MOM a început cu un telefon al Crinei (Crina Semciuc) de acum o lună și ceva. M-a sunat cu vocea ei de clopoțel și mi-a spus că are o idee.

Ne-am văzut câteva zile după. Nu ne văzusem de ceva vreme și acum era vizibil însărcinată, dar cu nimic schimbat în energia ei, aceeași pe care o are de când o știu.

Sunt mai bine de unsprezece ani de când ne cunoaștem și mai bine de vreo șase de când suntem prietene.

Ne-am văzut la prânz. Ne-am etalat caietele pe masă și am început să o ascult. Crina își dorea să facem un târg, unul complet non-benefit, în scop caritabil.

După ce am notat o mulțime de lucruri, după ce ne-am contrazis și îndepărtat foarte tare de subiect de mai multe ori, după ce am râs suficient și am întrebat-o dacă își dă seama ce ne asumăm, primind drept răspuns expresia de o absolută confirmare, un zâmbet cât un curcubeu, am luat-o de la capăt.

Târgul nostru a devenit brusc un pop-up store, și fiecare ediție a lui urma să fie dedicată unei alte cauze.

Când am terminat masa și ne-am ridicat, aveam un nume – MOM. O mulțime de notițe scrise cu pixul, multe nume și nimic în plus.

Am plecat de la întâlnirea cu Crina întrebându-mă dacă eu sunt gata să îmi asum o nouă misiune caritabilă. E o întrebare pe care mi-o pun rar, pentru că inima mea o ia mereu înainte, iar eu mă iau după ea de când mă știu.

Am început imediat să sunăm și, ca întotdeauna, Noemi Meilman a fost primul om care a întins o mână, care s-a mobilizat imediat, și cu generozitatea ei caracteristică și molipsitoare, a deschis toate ușile pe care le putea deschide.

Câteva săptămâni mai târziu aveam o întâlnire cu departamentul de marketing de la București Mall și primeam suportul lor. Un spațiu pentru prima ediție MOM și tot ce avem nevoie din ceea ce ne pot oferi ei.

MOM este un magazin în format pop-up store. Unul necondiționat, așa cum l-a botezat Andrei. Este un proiect în care oamenii dăruiesc ceva pentru a construi altceva. Iar nouă se pare că ne place destul de tare să lucrăm în construcții.:)

Niciuna dintre noi nu este la prima implicare într-un proiect caritabil. Știm exact cu ce vine la pachet, știm foarte bine că remunerația e emoția și energia pe care ți-o dă treaba asta cu binele.

E ceva în misiunea asta care îți dă o energie fabuloasă, care îți dă curaj și îți alungă orice inhibiție. Dispare orice jenă sau dram de rușine în a suna pe cineva pe care nu l-ai sunat niciodată, în a apela la cineva pe care îl știi de-o viață, dar căruia nu i-ai fi cerut vreodată vreun favor. Dispar lucrurile astea și rămâne doar determinarea.

Pentru mine implicarea trebuie să fie (și este) firească, să simt că orice probă la care va trebui să mă supun de-a lungul drumului nu va fi resimțită ca o formă de chin, chiar dacă nu e niciodată simplu să îi faci și pe alții, pe suficient de mulți, să creadă în misiunea ta. Sunt multe momente în care nu știi unde ai să găsești resursele pentru a împlini ce ți-ai propus, cum ai să-ți gestionezi timpul, sau care îți este strategia. Este însă incredibil cum pleci la drum doar cu mâinile goale și viziunea entuziastă a deznodământului. Te dezmeticești pe parcurs, atunci când te lovești de situații care par fără soluție, sau de oameni care nu îți împărtășesc emoția sau viziunea generoasă.

Pe mine mă face fericită orice moment de bucurie pe care îl pot oferi. E o emoție puternică pe care o simt în stomac, o bucurie greu de pus în cuvinte, și îmi amintesc senzația asta la fiecare obstacol. O port cu mine pe tot parcursul. Ia forma carburantului de care am nevoie pentru a-mi ține motorul turat până când îmi iese ce mi-am propus.

Nu știu să fiu altfel, nu pot să nu observ, să merg mai departe fără să mă opresc, atunci când știu că pot să schimb ceva oricât de mic.

Cred că toți avem forța asta de a schimba ceva și că doar de noi depinde felul în care arată lumea.

Acestea fiind spuse, noi suntem MOM.

MOM, pentru că amândouă suntem mame, Crina pentru a doua oară în curând. Pentru că “mama” înseamnă enorm de multe lucruri și toate necondiționate.

De “Cosmetica” noastră s-a ocupat Gavrilă Fashion Tellers, care a îmbrățișat instantaneu proiectul și care, la rugămintea noastră, ne-a livrat în doar câteva zile un logo și cu tot ce vine el la pachet.

Pe data de 25 Noiembrie 2019, MOM își deschide pentru prima dată porțile la etajul al treilea al Bucuresti Mall, cu evenimentul de lansare, iar din 26 Noiembrie și până in 15 Decembrie, magazinul va fi deschis pentru public, etalând o selecție fabuloasă de donații, făcute de o listă impresionantă de oameni care au acceptat implicare fără să clipească. Printre ei se numără designeri foarte cunoscuți, influenceri, bloggeri și vedete, cărora le mulțumim din inimă pentru încredere și deschiderea cu care au primit propunerea noastră.

Așa cum îți mulțumim și ție, pentru că ai ales să publici materialul ăsta despre un proiect atât de tânăr și atât de neînfricat.

♥️

Irina Marinescu

Lasă un comentariu:

Comments are closed.