Cumpărături și bune obiceiuri pentru când #candgatesteel

Cumpărături și bune obiceiuri pentru când #candgatesteel

La noi în familie se gătește. Nu, nu „se”, că mâncarea nu se face singură, ci o gătește M. Soțul, tatăl copilului nostru și prietenul meu cel mai bun, adică el. I-am creat și un haștag pe Instagram, deși nu mai are conturi personale pe social media care îi dă furnicături: #candgatesteel. Dacă îl veți căuta, veți vedea minunile.

De când îl știu pe lumea asta și îl știu dinainte să se modifice regimurile- politice, firește, că altele nu cunoaștem😊- gătește. Și gătește dumnezeiește.

I-am propus să meargă la emisiuni culinare să ia toate premiile, că nu ne-ar fi prisosit niște zeci de mii de euro, dar nu l-am convins. Nu vrea și pace, de aceea ne bucurăm de talentele lui în familie și la mesele cu prietenii.

Facem parte dintr-o gașcă extinsă în care se gătește, ne simțim bine împreună, facem de toate și ne bucurăm cât putem de întâlnirile noastre, unele cu adevărat memorabile din punct de vedere gastronomic.

Cumpără cele mai nuștiucum ingrediente, le asortează, asezonează, le gustă, cântărește, e ca un actor pe scenă atunci când gătește, ca un pictor în fața șevaletului, ca un ceasornicar aplecat asupra unui mecanism fin și mă opresc aici ca să nu cad în dulcegării.

Că tot am pomenit de dulcegării- dulciuri nu face, dar compensează cel mai bun prieten al nostru care este specializat în torturi. Și plăcinte. Și tiramisu. Și dulcețuri. Și… în fine…

Face, de asemenea, toate cumpărăturile și acordă multă atenție acestui lucru, eu chiar ezit să vin acasă cu ceva, pentru că se uită la mine și mă-ntreabă: „de ce ai luat asta? Nu trebuia să fie așa, să nu mai iei de acolo, să te duci dincolo”…

Când totuși fac cumpărături, îi trimit poze din magazin: „asta?” Și răspunde cu „da” sau „nu”. Când răspunsul e „nu”, începe să mă doară capul: „dar de care vrei? De unde o iau? Nu are decât la 300 g, stai că are grăsimi de 3,8. O iau și așa?”

E un demers aproape chinuitor, de aceea am renunțat. Și deci merge el la cumpărături. Dar timpul s-a contractat, programul ni s-a încărcat și mersul la cumpărături nu se mai face așa de des… A început să facă și cumpărături online, deși v-am zis că nu prea e genul. Dacă nu vede lucrurile în realitatea… reală, nu cea virtuală, pur și simplu nu le ia!

M-a văzut într-o zi că scrolam pe @sezamo.ro și m-a oprit.

„Ia stai, ce e aici?”– m-a întrebat așezându-se lângă mine la birou.

S-a pus temeinic pe studiat, că așa face de obicei (dau din casă acum, dar vă dați seama ce fel de om este, dacă încă mai are colecții de timbre pe care le studiază cu lupa, da?:)) și îmi spune că vrea să încerce cumpărăturile de pe site.

 

Așa că a încercat. Mi-a comunicat la obiect, cum îi este felul:

  • Comanda a venit foarte repede, până în 3 ore.
  • Și-a propus un buget în care s-a și încadrat relaxat. Secretul, mi-a spus mai apoi, a fost că a ales și alimente din programul Save food, adică niște mozzarela, șuncă feliată, kefir și cașcavalul cu care îi face sendvișurile lui Theo dimineața. A observat că și alte produse au preț bun și nu a simțit scumpirile. (am aflat ulterior că peste 20 de produse au prețurile plafonate până în aprilie 2023).
  • I-a plăcut gama diversă și mare în care a găsit și produsele unor furnizori care de obicei nu apar în magazinele online sau fizice în București/ Ilfov, iar la furnizorii locali pe care îi știa, a descoperit o ofertă mult mai complexă din care a găsit și produse despre care nu avea habar că există în portofoliul lor.
  • Sortimentele la produsele de brutărie i-au atras atenția și le-a dat un big like.
  • Am comentat îndelung faptul că există categoria Save food din care poți lua la discount de azi pe azi ceva de gătit rapid și că în felul acesta nu se aruncă mâncarea, lucru de care suntem amândoi preocupați, asta după ce ani de zile am risipit enorm.
  • Oferta vegană este extrem de bogată și a găsit acolo branduri despre care nici nu știa că există.

Iar eu am adăugat ceva care mi se potrivește mănușă și anume că Sezamo are intervale de livrare de 15 minute și că poți face comanda din mașină, direct pe aplicație, stabilind intervalul în care să-ți fie aduse cumpărăturile până la ușă.

Mă duc acum, că a gătit un aloo gobi și un pui la cuptor. Ce vreau să spun? Intrați pe www.sezamo.ro și alegeți ce vă place, aveți de unde și mai ales intrați pe fiecare categorie în parte din site, veți avea senzația că deschideți sertare din care vă puteți extrage ceea ce vă face cu ochiul. Și nu uitați de Save food, cea mai înțeleaptă direcție de business dedicată sustenabilității de până acum.


parteneriat #acinceaputere si #sezamo

 

Au cumpărat, gătit și testat serviciile #sezamo și colegele mele, Ana Bîtu, Mara Coman, Noemi Meilman, Diana Cosmin

#sezamo #sezamoromania #sezamo x #acinceaputere

Lasă un comentariu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *