Cum influențează Fitbit un sedentar

Cum influențează Fitbit un sedentar Aceștia nu suntem noi doi, dar mă gândesc că, dacă am fi făcut sport, așa am fi arătat

Am să încep o poveste care seamănă cu reclamele acelea în care ea se întâlnește cu el în bucătărie dimineața, ca și cum nu s-ar mai fi văzut de două săptămâni, deși dorm în aceeași casă. Și ea îi spune lui vai ce-ai mai slăbit, ai făcut ceva în legătură cu silueta ta?

Cum adică? Ce soție își întreabă soțul, ritos: „ai făcut ceva în legătură cu silueta ta?”

În fine, am băut o cafea într-o dimineață cu soțul meu și, la un moment dat îi spun că aș vrea să scriu o recenzie despre Fitbit, că l-am primit spre folosire, dar pentru că mi l-a luat, nu pot scrie!

„Păi îți spun eu recenzia și ce am constat, eu, un sedentar cu probleme de somn, folosindu-l”.(Dacă vedeam asta într-o reclamă, n-aș fi crezut-o vreodată…)

Lifestyle photo of Fitbit Versa 2,Photographer: Matt Hawthorne.

Și iată cum, în legătură cu Fitbit, am primit următorul comentariu pe care mi l-a dictat (!)

„Am folosit funcțiile lui de mișcare care mi-au arătat pașii, numărul de km parcurși, caloriile arse. Am aflat câte minute am fost în plin efort în timpul unei zile, câte etaje am urcat (noi oricum stăm la etajul 3 fără lift-n.m), iar mie, ca sedentar, acest lucru mi-a plăcut foarte mult. Dacă ești genul sportiv, Fitbit are opțiuni legate de tipul de sport pe care îl practici, sală, ciclism, înot, ridicare de greutăți. Îți poți combina sporturile și te poți urmări cu toate funcțiile Fitbit-ului pe tipul de sport pe care vrei să-l faci.

Ceea ce mi-a plăcut mie foarte mult, este funcția de analiză a somnului, care foarte complexă și care oferă un punctaj general pe noaptea de somn, o medie pe săptămână și o analiză a somnului pe stadii: ore, tipuri de somn pe care le-ai parcurs pe timpul nopții, de la veghe la somn profund. Analiza este foarte detaliată, foarte minuțioasă.

După o săptămână de folosire, nu-ți mai sunt indiferente aceste date, în cazul în care ai pornit așa, și te surpinzi că, dacă nimic nu te băga în pat înainte de 10, te bagă Fitbit ăsta.

În ceea ce privește pașii făcuți, am uitat să-ți spun că raportul este în funcție de orele active, adică ai număr de pași/ore active și toate aceste funcții se apreciază în raport de ritmul cardiac. Analiza cardio îți arată unde te plasezi cu toate aceste elemente și te anunț că am valorile apropiate de vârsta mea. Deci sunt sănătos:)

Mai sunt câteva funcții legate de consumul de apă și de alimente, dar una dintre ele, cea care mă interesează, și anume consumul de alimente, nu acoperă și pe cele gătite în casă, adică nu știu valorile tuturor ingredientelor

Te poți loga pe site, îți poți face o comunitate cu care să vorbești, să nu te simți singur în efortul tău, lucru care mi se pare încurajator.

Cureaua este din piele sau din silicon. Eu la cea din silicon am avut niște mici alergii, dar cea de piele mi-a plăcut, mă simt mai bine cu ea.

Product render of Fitbit Versa 2, 3QTR view, in Black and Carbon.
Product render of Fitbit Versa 2, 3QTR view, in Petal and Copper Rose.

Și în final îți pot spune că dă dependență. Primul lucru pe care îl fac dimineața este să aflu cum am dormit și să studiez toate datele…

Ah, și pot face plăți la magazine prin funcția „portofel”, dar nu m-am grăbit să fac asta deocamdată, fiindcă te las pe tine să o încerci…”

Lifestyle photo of Fitbit Versa 2,Photographer: Matt Hawthorne.

Lasă un comentariu:

Comments are closed.